Aktuelno
aktuelno/16.09.2019.

Spomenik Goranu Vesiću na Trgu republike

aktuelno
  • Nikola Đurđević
Autor fotografije:

Kaleidoskop mediaInicijativa Ne da(vi)mo Beograd danas je na Trgu republike otkrila spomenik Goranu Vesiću, zameniku gradonačelnika Beograda, odnosno, kako su istakli, najvećem rušiocu grada. Predstavnici Inicijative istakli su da je Vesić "dobio spomenik za života za sva nedela koja je učinio".

Povod za postavljanje spomenika je što je centralnom gradskom trgu, čija je rekonstrukcija nedavno završena i koja je koštala oko deset miliona evra, neophodna popravka koja je juče započela.

Radomir Lazović iz Inicijative Ne da(vi)mo Beograd rekao je da je u paralelnoj realnosti o kojoj aktuelna vlast priča, za sve što je uradio Vesić zaslužio spomenik.

"Odlučili smo se za ovaj čin jer živimo u paralelnoj realnosti u kojoj nas uveravaju da živimo neko zlatno doba, da plate rastu, da se rekonstruišu ulice i trgovi po najvišim standardima, da živimo u gradu koji treba da bude zelena prestonica Evrope i slično, a živimo u gradu koji je sa svih strana okovan lažima i u toj paralelnoj realnosti Vesić za ono što je uradio ovom trgu i gradu zaslužuje spomenik", rekao je Lazović.

Spomenik je u liku Gorana Vesića koji u rukama nosi žičaru, čija je izgradnja inače najavljena od Kalemegdana do Ušća.


PROČITAJTE I:

KALEMEGDANSKA STABLA - ZLOČIN I KAZNA


POVEZANE VESTI
button left button right
KATEGORIJA VESTI
button left button right

Komentari

Vaš komentar je uspešno prosleđen na odobravanje.