Muzika
muzika/4.06.2022.

Gala koncert na otvorenom

muzika
  • Promo
Autor fotografije:

Kaleidoskop media

 

Gala koncert povodom 140. godina prijateljstva Srbije i Japana biće održan 10. juna na Trgu republike u Beogradu, najavili su organizatori.

Gotovo 130 vrhunskih umetnika Narodnog pozorišta u Beogradu izvešće dela domaćih kompozitora Stevana Hristića i Stanislava Biničkog, kao i najpoznatije arije iz opera Travijata, Aida, Nabuko, Faust, kao i Karmen i Kavalerija Rustikana.

Specijalni gost koncerta Šoko Okada, sopran poreklom iz Japana, nastupiće uz soliste, hor i orkestar Narodnog pozorišta i izvesti neke od najlepših dela operske literature svih vremena.

Jedinstveni muzički događaj predstavlja krunu ovogodišnjeg obeležavanja važnog jubileja - 140 godina od uspostavljanja prijateljskih odnosa između Japana i Srbije. Izvođenje se realizuje u saradnji Ambasade Japana u Srbiji, Japanske poslovne alijanse u Srbiji sa Narodnim pozorištem iz Beograda i Gradom Beogradom.


PROČITAJTE I:

RASKOŠAN GLAS TAMARE JOKIĆ U KARNEGI HOLU

INTERVJU: MARIZA - FADO INSPIRIŠE SAM ŽIVOT


Svi sadržaji na portalu magazina Kaleidoskop media su besplatni, a sajt se finansira isključivo donacijama čitalaca i prijatelja.

Podržite rad našeg magazina OVDE


 

POVEZANE VESTI
button left button right
KATEGORIJA VESTI
button left button right

Komentari

Vaš komentar je uspešno prosleđen na odobravanje.