Vizuelne umetnosti
vizuelne umetnosti/16.12.2021.

Beogradski izlozi: Boje grada Monike Lang

vizuelne-umetnosti
  • Kulturni centar Beograda
Autor fotografije:

Kaleidoskop media

 

Nakon veoma uspešnog projekta “Perači prozora” umetnice Nine Ivanović prikazanog na fasadi Kulturnog centra Beograda 2019. godine u okviru Beogradske zime, Beogradu, Beograđanima i gostima Beograda Kulturni centar Beograda priredio je još jedno iznenađenje.

Od juče izloge Kulturnog centra Beograda ka Trgu republike krasi novi rad dizajnerke i umetnice Monike Lang, autorke koja je dizajnirala kolekciju za Beogradski izlog.

Njen novi rad Boje grada, posebno produciran za ovu priliku biće izložen u vitrinama Beogradskog izloga od srede 15. decembra 2021. godine.

Kako sama autorka kaže kroz svoju dinamičnu i često dramatičnu istoriju Beograd je uvek ostajao grad sa posebnim duhom i energijom, zbog svih kultura i ljudi koji su u njemu ostavili svoj trag. U ovom gradu otkrićete mnogo detalja i priča, brojne slojeve i boje koje se u njemu kriju, kako među glavnim gradskim znamenitostima, tako i na neočekivanim i skrivenim mestima.


PROČITAJTE I:

PALATA SRBIJA: BUKVAR SAVREMENE UMETNOSTI

MUZEJ TERRA: SAVREMENOST IZNIKLA IZ TRADICIJE

MUZEJ ZEPTER: RASKOŠ SAVREMENOG ARTA U SRCU BEOGRADA


Svi sadržaji na portalu magazina Kaleidoskop media su besplatni, a sajt se finansira isključivo donacijama čitalaca i prijatelja.

Podržite rad našeg magazina OVDE


 

POVEZANE VESTI
button left button right
KATEGORIJA VESTI
button left button right

Komentari

Vaš komentar je uspešno prosleđen na odobravanje.