Aktuelno
aktuelno/12.12.2019.

Siniši Malom i zvanično poništen doktorat

aktuelno
  • Printscreen / Studio B
Autor fotografije:

Kaleidoskop mediaNa osnovu rešenja Odbora za profesionalnu etiku Senat Univerziteta u Beogradu poništio je danas na sednici diplomu doktora nauka ministru finansija Siniši Malom.

Kako je izjavila Rektorka Ivanka Popović "odluka je usvojena jednoglasno i ona je konačna, a Siniša Mali može da pokrene upravni spor".

Kao sedma tačka na dnevnom redu Senata našla se tačka „poništavanje diplome“, čime je potvrđena prethodna odluka univerzitetskog Odbora za profesionalnu etiku, koji je utvrdio da je prilikom izrade doktorata Siniše Malog bilo neakademskog ponašanja.

Podsetimo, 21. novembra Odbor za profesionalnu etiku Univerziteta u Beogradu jednoglasno je utvrdio da je bilo neakademskog ponašanja u doktoratu Siniše Malog.

Odbor je time preinačio odluku NN veća FON. Siniša Mali je u delu disertacije preuzimao delove i cele pasuse drugih autora bez navođenja imena.

Mali je učinio povrede iz člana 22. Kodeksa profesionalne etike, jer je u delu disertacije doslovno preuzimao tekstove odnosno cele pasuse iz tekstova drugih autora, bez navođenja imena tih autora, rekla je Popović.

Nastavno-naučno veće Fakulteta organizacionih nauka (FON) usvojilo je 28. oktobra izveštaj Etičke komisije FON-a o doktorskoj disertaciji ministra finansija Siniše Malog, kojim se utvrđuje postojanje „neakademskog ponašanja“, i predložilo izricanje mere javne osude za sporni doktorat.

Doktorat Malog doveden je u pitanje pre pet godina kada su ga univerizitetski profesori optužili da je plagirao deo svog rada.


Svi sadržaji na portalu magazina Kaleidoskop media su besplatni, a sajt se finansira isključivo donacijama čitalaca i prijatelja.

Podržite rad našeg magazina OVDE.


PROČITAJTE I:

ZAŠTITITI NOVINARE OD TABLIODNOG BLATA


POVEZANE VESTI
button left button right
KATEGORIJA VESTI
button left button right

Komentari

Vaš komentar je uspešno prosleđen na odobravanje.