Aktuelno
aktuelno/21.11.2019.

Etički odbor: Doktorat Malog plagijat

aktuelno
  • Printscreen / Studio B
Autor fotografije:
Kaleidoskop media / DanasOdbor za profesionalnu etiku Univerziteta u Beogradu jednoglasno je utvrdio da je bilo neakademskog ponašanja u doktoratu Siniše Malog.

Odbor je time preinačio odluku NN veća FON. Siniša Mali je u delu disertacije preuzimao delove i cele pasuse drugih autora bez navođenja imena.

Odbor će dostaviti Senatu konačno rešenje radi postupanja po pravilniku o postupku poništavanja diplome i dodatka diplome, saopštila je rektorka UB Ivanka Popović.

Ona je novinarima kazala da je Siniša Mali prekršio etički kodeks Univerziteta jer je bez navođenja citirao tekstove drugih autora.

Popović je kazala da je Odbor za profesionalnu etiku na sednici konstatovao da predloženu meru javne osude dekan Fakulteta nije izrekao, a izricanje mere je u nadležnosti dekana fakulteta.

Mali je učinio povrede iz člana 22. Kodeksa profesionalne etike, jer je u delu disertacije doslovno preuzimao tekstove odnosno cele pasuse iz tekstova drugih autora, bez navođenja imena tih autora, rekla je Popović.

Nastavno-naučno veće Fakulteta organizacionih nauka (FON) usvojilo je 28. oktobra izveštaj Etičke komisije FON-a o doktorskoj disertaciji ministra finansija Siniše Malog, kojim se utvrđuje postojanje „neakademskog ponašanja“, i predložilo izricanje mere javne osude za sporni doktorat.

Doktorat Malog doveden je u pitanje pre pet godina kada su ga univerizitetski profesori optužili da je plagirao deo svog rada.


PROČITAJTE I:

ZAŠTITITI NOVINARE OD TABLIODNOG BLATA


POVEZANE VESTI
button left button right
KATEGORIJA VESTI
button left button right

Komentari

Vaš komentar je uspešno prosleđen na odobravanje.