Aktuelno
aktuelno/19.06.2019.

VIDEO| Posečena zdrava stabla u Košutnjaku

aktuelno
  • Petlovo brdo / FB
  • Petlovo brdo / FB
  • Petlovo brdo / FB
  • Petlovo brdo / FB
  • Petlovo brdo / FB
  • Petlovo brdo / FB
  • Petlovo brdo / FB
Autor fotografije:

Kaleidoskop media / Izvor: Petlovo brdo/FBKada dođu kamionom bez tablica, bez ikakvih papira, u šest sati uveče i krenu da seku park… pa tu je onda sve jasno. Posečena su najlepša stabla crnog bora stara 50 godina - saopštila je grupa zaljubljenika u prirodu i svoj grad, okupljenih u Fejsbuk grupi Petlovo brdo.

Građani su u utorak uveče na Košutnjaku zatekli radnike sa kamionom koji su bez radnog naloga, plana seče i odgovornog lica vršili seču zdravih stabala crnog bora, objavljeno je na ovoj Fejsbuk stranici. Policija je po pozivu građana izašla na lice mesta.

Prenosimo njihov kompletan post koji emotivno objašnjava da granice bahaćenja u Beogradu više ne postoje. Dodajemo i da ukoliko ljudi zaboravljaju, priroda to svakako ne čini. U galeriji iznad su fotografije posečenih stabala, a ispod je video prilog.

¶ To se sinoć dogodilo u našem Košutnjaku. Na prepad i noću (kako to uvek radi mafija) smo zatekli kamion sa već utovarenim posečenim stablima crnog bora. Nikakav radni nalog nisu imali. Nikakve papire i plan o seči, plus što nisu ni znali šta je to. Nije bilo prisutno ni odgovorno lice ni šumarski inspektor. Odakle su došli … tišina. Gde nose stabla … muk. Ko vas je uveo u Košutnjak … gledaju u asfalt. A najlepši deo Košutnjaka ograđen.

Zaključak za današnju hajdučiju – Sportski centar je postao partijski plen, onda je „ekipa“ odlučila da u parku sagradi šta se njima ćefne, ogradi park i proglasi ga svojim. Zabrani čak i prolaz Beograđanima. Onda… pošto shvate da im trebaju pare „srede“ da maznu jedno 12 miliona evra da bi sagradili to što im se „javilo“. Onda im se telefonom javi Veliki Voljeni Vođa i požali se da „mala Staša“ nema gde da vežba i „ekipa“ odluči da impresionira VVV sa veštačkom stenom od najmanje 1,2 miliona evra. Ah da, zaboravismo … ekipa u tom svom plenu već ima i hotel (Trim), kafić, restoran, teniske terene i klub. To im je malo i hoće još. Proširuju se jer im je sve ovo malo. A da bi mogli da dođu sa svojim džipovima treba da se izgradi 207 parking mesta. Sa ulicama. I to u najlepšem delu našeg Košutnjaka. ¶

Da li ste znali da ovaj deo Košutnjaka zapravo nije ni bio naš? Osim što ga otplaćujemo preko poreza i dažbina. Tada jeste naš. Da li ste ikada mogli da pomislite da će Košutnjak biti ograđen? Da li ste ikada mogli da pretpostavite da će ga poseći u najlepšem delu? Da li ste ikada mogli da zamislite betonske nakaze u Košutnjaku? Od noćas sve to imate. Samo zbog toga što vas mrzi da se prošetate kad zatreba i kad vas pozovemo. Ko hoće na popravni može – sutra (tj. već danas) ujutru od 08.00 pa sprečite dalju seču ako vas bude dovoljno.
Noćna smena je odradila svoj deo. Ako vas se skupi bar 50, dolazimo i mi ponovo.

POVEZANE VESTI
button left button right
KATEGORIJA VESTI
button left button right

Komentari

Vaš komentar je uspešno prosleđen na odobravanje.