Film
film/18.08.2021.

Festival sportskog filma na Zlatiboru

film
  • Beta/Miloš Miškov
Autor fotografije:

Kaleidoskop media / Beta/Miloš Miškov

 

Međunarodni festival sportskog filma biće održan na Zlatiboru od 26. do 29. avgusta. Jubilarni, deseti put Zlatibor će biti centar najboljih filmova snimljenih na temu sporta.

U četiri festivalska dana će biti prikazano 30 domaćih i međunarodnih  dela na temu sporta, najzaslužnijima po mišljenju žirija festivala će biti dodeljene nagrade za životno delo a biće dodeljena i nagrada „Heroj sporta i života – Povelja Nataša Kovačević“.

Dobitnici nagrade za životno delo, koja će od ove godine sadžrati i ime "Gondola Zlatibor" su: Ivan Golac, Ivan Gudelj, Vesna Čitaković Djurišić, Radmilo Mišović, Razija Mujanović, Željko Obradović, Dragan Pantelić, Zoran Pančić, Milorad Stanulov, Dino Rađa i Lazar Ristovski.

Nagradu "Heroj sporta i života", koja se dodeljuje od 2018. godine, ove godine će pripasti osvajaču zlatne medalje na paraolimpijskim igrama, bacaču čunjeva Željku Dimitrijeviću.

„Dočekasmo da se i jubilarni međunarodni festival, koji promoviše sve ono vredno u sportu i oko njega, održi na Zlatiboru, i veoma smo ponosni što će od 26. do 29. avgusta naša planina i opština Čajetina biti centar svega vrednog što je u prethodnom periodu snimljeno na temu sporta, i kod nas i u inostranstvu“ rekao je Arsen Đurić, predsednik Organizacionog odbora festivala i predsednik Skupštine opštine Čajetina.

Direktor Turističke organizacije Zlatibor Vladimir Živanović je ocenio da je  najbolje ostavljeno za kraj, naglasivši da će se festivalom sportskog filma završiti više nego uspešna letnja sezona na Zlatiboru. On je naglasio da je Zlatibor upravo poznat kao mesto na kome svoje bazične i pripreme za najveća sportska takmičenja obavljaju mnogobrojne sportske ekipe iz različitih sportova i sa različitih meridijana. „Zlatibor je ove godine do sada ugostio preko 30 sportskih ekipa, a naredne godine počinje izgradnja novih 14 fudbalskih terena“, naglasio je Živanović.

Umetnički direktor festivala Jovan Marković je istakao da je festival svojim desetim predstavljanjem pokazao da je uspešan i veoma potreban. „Cilj ovog filmskog festivala je što veća promocija i onih medijski manje atraktivnih sportova, a da smo na pravom putu pokazuje i činjenica da se i kod nas i u svetu sve više snima sportskih filmova“ podvukao je Marković.

Festival sportskog filma na Zlatiboru je član Međunarodne asocijacije sportskog filma iz Milana, a gradovi partneri ovogodišnjeg festivala su Novi Pazar i Knjaževac.


Tekst je deo projekta “Čajetina-kulturna razglednica” koji je sufinansiran sredstvima iz budžeta opštine Čajetina za sufinansiranje projekata proizvodnje medijskih sadržaja iz oblasti javnog informisanja u 2021. godini. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.


PROČITAJTE I:

LETNJI ULIČNI ERSKI KABARE NA ZLATIBORU


Svi sadržaji na portalu magazina Kaleidoskop media su besplatni, a sajt se finansira isključivo donacijama čitalaca i prijatelja.

Podržite rad našeg magazina OVDE


 

POVEZANE VESTI
button left button right
KATEGORIJA VESTI
button left button right

Komentari

Vaš komentar je uspešno prosleđen na odobravanje.