Aktuelno
aktuelno/28.11.2019.

Ministarstvo kulture: Osuda NIN-a

aktuelno
  • NIN
Autor fotografije:

Kaleidoskop media
Ministarstvo kulture i informisanja saopštilo je da je naslovna strana nedeljnika NIN, koja je naknadnom intervencijom vlasnika povučena, „žalostan primer odsustva skrupula i survavanja dobrog ukusa i novinarske etike u duboki ponor“.

Kako je navedeno u saopštenju "Nakon Aušvica u neprimerenom dnevnopolitičkom kontekstu, svedoci smo ponovnog pokušaja da se poplavi neukusa i prečestog manjka standardno prihvaćenog morala u našoj medijskoj stvarnosti, doda još jedan obol".

Ministarstvo dalje navodi da "aktuelno uredništvo NIN-a manirom nesposobnih i razmaženih naslednika obesno krčmi bogato nasleđe plejade velikih novinara i urednika koji su ugled ovog nedeljnika gradili decenijama, onda je to problem vlasnika lista, ali ako se naslovnim stranama podstiču isključivosti i makar u simboličkom smislu asocira na nasilje, onda je to problem čitavog društva a naročito medijske zajednice, kojoj NIN nažalost nije jedina glavobolja".

Ministarstvo kulture i informisanja zaključuje da će nastaviti da poziva medijske poslenike na moralnu obavezu pridržavanja Kodeksa novinara Srbije i da ukazuje na odgovornost za poruke koje se šalju i domaćoj i međunarodnoj javnosti.

"Novinari bi trebalo da predstavljaju savest jednog društva a ne njegovu sliku u iskrivljenom ogledalu političke ostrašćenosti i niskih pobuda", zaključuje se u saopštenju Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije.


PROČITAJTE I:

NIN BEZ FOTOGRAFIJE NA NASLOVNOJ STRANI

POVEZANE VESTI
button left button right
KATEGORIJA VESTI
button left button right

Komentari

Vaš komentar je uspešno prosleđen na odobravanje.