Aktuelno
aktuelno/28.11.2019.

Ministarstvo kulture: Osuda NIN-a

aktuelno
  • NIN
Autor fotografije:

Kaleidoskop media
Ministarstvo kulture i informisanja saopštilo je da je naslovna strana nedeljnika NIN, koja je naknadnom intervencijom vlasnika povučena, „žalostan primer odsustva skrupula i survavanja dobrog ukusa i novinarske etike u duboki ponor“.

Kako je navedeno u saopštenju "Nakon Aušvica u neprimerenom dnevnopolitičkom kontekstu, svedoci smo ponovnog pokušaja da se poplavi neukusa i prečestog manjka standardno prihvaćenog morala u našoj medijskoj stvarnosti, doda još jedan obol".

Ministarstvo dalje navodi da "aktuelno uredništvo NIN-a manirom nesposobnih i razmaženih naslednika obesno krčmi bogato nasleđe plejade velikih novinara i urednika koji su ugled ovog nedeljnika gradili decenijama, onda je to problem vlasnika lista, ali ako se naslovnim stranama podstiču isključivosti i makar u simboličkom smislu asocira na nasilje, onda je to problem čitavog društva a naročito medijske zajednice, kojoj NIN nažalost nije jedina glavobolja".

Ministarstvo kulture i informisanja zaključuje da će nastaviti da poziva medijske poslenike na moralnu obavezu pridržavanja Kodeksa novinara Srbije i da ukazuje na odgovornost za poruke koje se šalju i domaćoj i međunarodnoj javnosti.

"Novinari bi trebalo da predstavljaju savest jednog društva a ne njegovu sliku u iskrivljenom ogledalu političke ostrašćenosti i niskih pobuda", zaključuje se u saopštenju Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije.


PROČITAJTE I:

NIN BEZ FOTOGRAFIJE NA NASLOVNOJ STRANI

POVEZANE VESTI
button left button right
KATEGORIJA VESTI
button left button right

Komentari

Vaš komentar je uspešno prosleđen na odobravanje.
reklama box
reklama box
reklama box