Aktuelno
aktuelno/20.06.2019.

Košutnjak: Drveće seku zbog gradnje

aktuelno
  • Fejsbuk
Autor fotografije:
Kaleidoskop media / NovostiSeča stabala crnog bora stara 50 godina na Košutnjaku koja je uznemirila građane Beograda deo je pripreme terena za početak izgradnje multifunkcionalne dvorane.

Kako je za Novosti izjavio direktor Zavoda za medicinu sporta Goran Bojović, koji je investitor projekta, policija je okupljenima dala papire na uvid, kako bi se uverili da su "sve aktivnosti u skladu sa propisima".

- Nema razloga za brigu i negodovanje, ovde neće "nići" zgrade, već multifunkcionalna dvorana, za čiju izgradnju pripremamo teren - kaže Bojović. - Biće posađeno oko 100 stabala u okviru sportskog kompleksa. Tako će biti više posađenih nego uklonjenih stabala.Prema njegovim rečima, oko ograđene parcele, nedaleko od Zavoda i atletske staze, na kojoj bi uskoro trebalo da bude položen kamen temeljac za izgradnju grandiozne sportske sale vredne 12 miliona evra, postavljeno je obezbeđenje da bi radnici mogli nesmetano da rade.

Budući izgled kompleksa / Foto: Zavod za sport i medicinu sporta

Multifunkcionalna dvorana na Košutnjaku, za sedam sportova, površine 16.217 kvadrata, trebalo bi da bude završena za dve godine. U modernom prostoru treniraće se košarka, odbojka, rukomet, ali i borilački sportovi poput, džudoa, rvanja, karatea, tekvonda... Biće napravljena i mini-streljana, a ispred sale sagradiće se veliki parking sa 140 mesta. Vrednost ove investicije je oko milion evra.

A građani okupljeni u Fejsbuk grupi Petlovo brdo, koji su pokušali da se suprotstave ovoj seči u svoom saopštenju su objavili:

¬¶ Zaključak za hajdučiju na Košutnjaku – Sportski centar je postao partijski plen, onda je „ekipa“ odlučila da u parku sagradi šta se njima ćefne, ogradi park i proglasi ga svojim. Zabrani čak i prolaz Beograđanima. Onda… pošto shvate da im trebaju pare „srede“ da maznu jedno 12 miliona evra da bi sagradili to što im se „javilo“. Onda im se telefonom javi Veliki Voljeni Vođa i požali se da „mala Staša“ nema gde da vežba i „ekipa“ odluči da impresionira VVV sa veštačkom stenom od najmanje 1,2 miliona evra. Ah da, zaboravismo … ekipa u tom svom plenu već ima i hotel (Trim), kafić, restoran, teniske terene i klub. To im je malo i hoće još. Proširuju se jer im je sve ovo malo. A da bi mogli da dođu sa svojim džipovima treba da se izgradi 207 parking mesta. Sa ulicama. I to u najlepšem delu našeg Košutnjaka. ¶


PROČITAJTE I:

POSEČENA ZDRAVA STABLA U KOŠUTNJAKU


POVEZANE VESTI
button left button right
KATEGORIJA VESTI
button left button right

Komentari

Vaš komentar je uspešno prosleđen na odobravanje.