Aktuelno
aktuelno/25.04.2019.

Ponovo govor mržnje sa Pinka

aktuelno
  • Nemanja Jovanović
Autor fotografije:
Kaleidoskop mediaNedopustivo je da televizije sa nacionalnom frekvencijom kao TV Pink otvaraju prostor za govor mržnje, uvrede, klevete i opasna etiketiranja novinara i novinarki, navodi se u pismu koje je direktor N1 Jugoslav Ćosić uputio NUNS-u i koje objavljujemo integralno.

Poštovani,

Obraćamo vam se kako bismo vas obavestili o nastavku kampanje etiketiranja i diskreditovanja novinarki i novinara N1.

U današnjem gostovanju, u okviru jutarnjeg programa televizije Pink, glavni i odgovorni urednik Informera Dragan Vučićević, bez ikakvog povoda targetirao je i vređao našu koleginicu Minju Miletić. Izjavljujući da ima i drugih saznanja o njoj koja, kako je rekao, ne želi da deli sa gledaocima, Vučićević je suštinski sugerisao da na raspolaganju ima još kleveta, uvreda i neistina, kojima bi mogao da se posluži u određenom trenutku. Tako se, po ko zna koji put na ovoj televiziji, urednik Informera koji navodno brani integritet žena a posebno žena zaposlenih na televiziji Pink, po običaju herojski, obrušio na jednu ženu, novinarku TV N1, Minju Miletić. Radi se o uredniku medija, koji je prema ocenama Saveta za štampu, u vrhu novina koje na svakodnevnom nivou krše etički kodeks novinara Srbije.

N1 upozorava glavne i odgovorne urednike televizija sa nacionalnom frekvencijom da je nedopustivo da mediji otvaraju prostor za govor mržnje, uvrede, klevete i opasna etiketiranja, posebno mediji koji svoj program emituju na frekvencijama koje su opšte dobro i pripadaju svim građanima Srbije.

Jugoslav Ćosić

Direktor TV N1


PROČITAJTE I:

PRETNJE DIREKTORU N1 JUGOSLAVU ĆOSIĆU


POVEZANE VESTI
button left button right
KATEGORIJA VESTI
button left button right

Komentari

Vaš komentar je uspešno prosleđen na odobravanje.
reklama box
reklama box
reklama box