Aktuelno
aktuelno/25.04.2019.

Ponovo govor mržnje sa Pinka

aktuelno
  • Nemanja Jovanović
Autor fotografije:
Kaleidoskop mediaNedopustivo je da televizije sa nacionalnom frekvencijom kao TV Pink otvaraju prostor za govor mržnje, uvrede, klevete i opasna etiketiranja novinara i novinarki, navodi se u pismu koje je direktor N1 Jugoslav Ćosić uputio NUNS-u i koje objavljujemo integralno.

Poštovani,

Obraćamo vam se kako bismo vas obavestili o nastavku kampanje etiketiranja i diskreditovanja novinarki i novinara N1.

U današnjem gostovanju, u okviru jutarnjeg programa televizije Pink, glavni i odgovorni urednik Informera Dragan Vučićević, bez ikakvog povoda targetirao je i vređao našu koleginicu Minju Miletić. Izjavljujući da ima i drugih saznanja o njoj koja, kako je rekao, ne želi da deli sa gledaocima, Vučićević je suštinski sugerisao da na raspolaganju ima još kleveta, uvreda i neistina, kojima bi mogao da se posluži u određenom trenutku. Tako se, po ko zna koji put na ovoj televiziji, urednik Informera koji navodno brani integritet žena a posebno žena zaposlenih na televiziji Pink, po običaju herojski, obrušio na jednu ženu, novinarku TV N1, Minju Miletić. Radi se o uredniku medija, koji je prema ocenama Saveta za štampu, u vrhu novina koje na svakodnevnom nivou krše etički kodeks novinara Srbije.

N1 upozorava glavne i odgovorne urednike televizija sa nacionalnom frekvencijom da je nedopustivo da mediji otvaraju prostor za govor mržnje, uvrede, klevete i opasna etiketiranja, posebno mediji koji svoj program emituju na frekvencijama koje su opšte dobro i pripadaju svim građanima Srbije.

Jugoslav Ćosić

Direktor TV N1


PROČITAJTE I:

PRETNJE DIREKTORU N1 JUGOSLAVU ĆOSIĆU


POVEZANE VESTI
button left button right
KATEGORIJA VESTI
button left button right

Komentari

Vaš komentar je uspešno prosleđen na odobravanje.