Aktuelno
aktuelno/24.11.2019.

Pod sumnjom diplome još četiri ministra

aktuelno
  • Medija centar / Predsednik Zajedno za Srbiju Nebojša Zelenović
Autor fotografije:

Kaleidoskop media / Danas/ Foto: Medija centarPredsednik Zajedno za Srbiju Nebojša Zelenović izjavio je danas da „najmanje četiri aktuelna ministra imaju sumnjive diplome osnovnih studija“ i pozvao ministra prosvete Mladen Šarčevića da proveri validnost njihovih diploma.

Kako se navodi u saopštenju te stranke Zelenović je tražio da se „detaljno provere“ diplome sa osnovnih studija ministra policije Nebojše Stefanovića, ministra odbrane Aleksandra Vulina, ministra za rad Zorana Đorđevića i ministra rudarstva i energetike Aleksandra Antića i dodao da je došlo vreme da javnost konačno sazna kada su ti ministri upisali fakultete, „koliko su godina studirali, koje su predmete polagali i koji profesori su se potpisali iza njihovih ocena i diploma“.

„Stefanović sam kaže da je studirao na nepostojećem fakultetetu u Sava centru, Vulin je živeo u Novom Sadu pa je vrlo zanimljivo kako je mogao da završi Pravni fakultet u Kragujevcu na kome ga niko nikad nije video, ministar Đorđević, bivši vozač po zanimanju, je nadaleko poznat kao mega-finansista, dok niko živ ne zna diplomu kog fakulteta je pribavio Aleksandar Antić za koga svi znaju da nikada nigde nije studirao“, navodi se u pisanoj izjavi.

Zelenović je ocenio da je utvrđivanje plagijata doktorata Siniše Malog „samo vrh ledenog brega“.

„Budući Zakon o agenciji za borbu protiv korupcije mora da obuhvati obavezu svih funkcionera da pored imovine i prihoda prijave i detaljne podatke o obrazovanju, a ne da se diplome kupuju kao na pijaci kada su nekome neophodne zbog imenovanja na neku državnu funkciju ili kada neko želi da prevari javnost ili institucije u pogledu kompetentnosti za obavljanje nekog posla“, zaključio je Zelenović.

I Dušan Teodorović, akademik i univerzitetski profesor danas se javno obratio Aleksandru Andrejeviću, rektoru privatnog univerziteta Educons od kog je zatražio da započne proceduru utvrđivanja plagijata u "doktorskoj disertaciji" Jorgovanke Tabaković.

Profesor Teodorović je rekao da će tom fakultetu dati rok od 30 dana, te da će po isteku ovog roka započeti proceduru za poništavanje akreditacije Educonsu.


PROČITAJTE I:

ETIČKI ODBOR: DOKTORAT SINIŠE MALOG PLAGIJAT

ZAŠTITITI NOVINARE OD TABLIODNOG BLATA


POVEZANE VESTI
button left button right
KATEGORIJA VESTI
button left button right

Komentari

Vaš komentar je uspešno prosleđen na odobravanje.
User
Angela
18.12.2019.

Nikada nismo imali nekvalifikovaniji kadar ljudi na vlasti nego što omamo danas. Puna usta EU ,pa zar mislite da oni ne znaju šta je ko ,kada i gde završio?