Aktuelno
aktuelno/24.08.2022.

Počinje Zemun fest

aktuelno
  • Promo
Autor fotografije:

Kaleidoskop media / Foto: Promo

 

Sedmi po redu, Zemun fest održaće se na tri lokacije u Zemunu od 24. do 28. avgusta. Festival otvara film Duška Kovačevića, „Nije loše biti čovek", a zatvara film "Bilo jednom u Srbiji" u režiji Petra Ristovskog. Priliku da se prikažu javnosti dobiće i mladi stvaraoci - režiseri, muzičari, glumci i mnogi drugi umetnici.  

Zemun fest biće pozicioniran na nekoliko lokacija. Glavni filmski program održaće se na Velikom trgu, Festival studentskog filma, koji je ujedno i takmičarski program, na Magistratskom trgu, dok je muzčka scena  na Zemunskom keju.

Osim pomenutog programa, održava se poseban dečji program tokom vikenda na Velikom trgu, dok se na Magistratskom trgu prikazuju ekološki i drugi filmovi u okviru revijalnog programa. Na Zemunskom keju tokom trajanja festivala biće postavljen  noćni market i samostalna izložba od recikliraniog ekološkog otpada Danice Maksimović.

Organizatori ovog festivala, koji spaja muziku i film, stare i mlade, Zemunce i one koji to nisu, ističu da su ponosni na činjenicu što će i ove godine sadržaj festivala nadmašiti sve predhodne.

– Kada smo počinjali, bili smo mladi ljudi sa velikim idejama. Zemun fest je bio odgovor na nedostatak sadržaja u oblasti kulture i umetnosti, pre svega, filmske, koja je nestala zajedno sa privatizacijom i zatvaranjem bioskopa. Posebno smo ponosni što je Zemun fest postao platforma koja pruža pomoć kreativnim ljudima koji su na početku i kojima je možda najveći izazov da njihova autorska dela budu predstavljena širokom auditorijumu – navode organizatori.

Oni dodaju da nastoje da svake godine imaju sve bolji muzički i filmski program. 

– Ove godine, svoje radove će predstaviti i mladi umetnici, čija su dela već prepoznata i sa oduševljenjem prihvaćena na izložbama širom regiona. Tokom pet dana festivala trudili smo se da napravimo dobar balans izmedju popularnih filmova i onih koji će premijerno biti prikazani na festivalu. Godine 2013. smo počeli kao filmski festival, dok je danas Zemun fest mnogo više od toga, ali ono po čemu smo prepoznatljivi brižljivo negujemo – istakli su organizatori.


PROČITAJTE I:

STO SRPSKIH FILMOVA PROGLAŠENI ZA KULTURNO DOBRO


Svi sadržaji na portalu magazina Kaleidoskop media su besplatni, a sajt se finansira isključivo donacijama čitalaca i prijatelja.

Podržite rad našeg magazina OVDE


 

POVEZANE VESTI
button left button right
KATEGORIJA VESTI
button left button right

Komentari

Vaš komentar je uspešno prosleđen na odobravanje.