Vizuelne umetnosti
vizuelne umetnosti/22.09.2021.

Fragmenti snova u Staroj Kapetaniji

vizuelne-umetnosti
  • Privatna arhiva
Autor fotografije:

Kaleidoskop media / Foto: Nevena Mišković

 

U Galeriji Stara Kapetanija u Zemunu, u utorak, 22. septembra u 20 časova biće otvorena izložba Nevene Mišković "Fragmenti snova".

Ciklus Fragmenti snova čine dela koja se ne mogu svrstati ni u crtež ni u sliku. Klackanje između ova dva medija dodatno doprinosi osećanju teskobe, zarobljenosti, prekinutosti u trenutku. Spajanjem crteža i slike, pune, detaljno razrađene površine i praznog papira, autorka simbolično prikazuje kontradiktornost. Kontradiktornost čega? Svojih snova, misli, osećanja? Upravo ova nedorečenost čini esenciju Neveninog stvaralaštva. Stvarajući sopstvene svetove, skrivene među floralnim motivima, autorka na svojim slikama ostavlja nedovršene delove u koje posmatrač može da utka sopstvene strahove, snove ili nadanja.

Tumači snova

Floralni motivi, iako mogu biti tumačeni kao dekorativni element, zapravo predstavljaju kontratežu zabrinutim licima, licima koja se sklanjaju iza ruku ili koja prosto nestaju.

Boginje cveća

Figure su smeštene u nedefinisane prostore, ili granice tih prostora određuju cvet, list ili trnovito rastinje, simbolično nagoveštavajući izgubljenost glavne figure.

Čuvari Venerine tajne

Nevena Mišković rođena je 1988. godine u Beogradu. Osnovne i master studije završila je na Fakultetu primenjenih umetnosti, na odseku grafike i knjige. Izlagala je na preko 110 izložbi lokalnog i međunarodnog karaktera. Autorka je pet samostalnih izložbi i dobitnica nekoliko nagrada iz oblasti grafike i karikature. 

Izložba će biti dostupna publici do 3. oktobra 2021. u u galeriji Stara kapetanija, na Keju oslobođenja 8 u Zemunu.


PROČITAJTE I:

ART MARKET ⇒ OTVOREN POZIV STVARAOCIMA!


Svi sadržaji na portalu magazina Kaleidoskop media su besplatni, a sajt se finansira isključivo donacijama čitalaca i prijatelja.

Podržite rad našeg magazina OVDE


Tri lica ljubavi

Čuvari

 

 

POVEZANE VESTI
button left button right
KATEGORIJA VESTI
button left button right

Komentari

Vaš komentar je uspešno prosleđen na odobravanje.