Vizuelne umetnosti
vizuelne umetnosti/23.10.2023.

Dani otvorenih vrata ateljea u Zemunu

vizuelne-umetnosti
  • Opština Zemun
Autor fotografije:

Kaleidoskop media / Foto: Opština Zemun

 

Društvo likovnih i primenjenih umetnika Zemuna, na inicijativu istoričarke umetnosti, Vere Vitorović, pokrenulo je novi vid promovisanja likovne i primenjene umetnosti Zemuna. U okviru novoosnovane stalne manifestacije Društva – ART ZONA ZEMUN, ljubiteljima umetnosti omogućava se boravak u ateljeu umetnika – mestu gde umetničko delo nastaje.

Ovo je prilika da posetioci, kroz razgovor sa umetnikom, proniknu u magiju stvaralačkog čina, ali i da pod povoljnijim uslovima kupe, poruče ili rezervišu rad za svoju kolekciju.

Nova stalna manifestacija u oblasti kulture Art zona Zemuna otvorena je u Umetničkoj galeriji Stara kapetanija 19. oktobra pod pokroviteljstvom Gradske opštine Zemun.

Otvarajući tim povodom izložbu radova zemunskih umetnika, predsednik Skupštine Gradske opštine Zemun Miroslav Gajić je rekao da je Opština posle dugo godina našla način da u ovoj svojevrsnoj instituciji kulture, kakva je Umetnička galerija Stara kapetanija, obezbedi uslove za održavanje celogodišnjeg izložbenog programa.

”Skupština Gradske opštine Zemun je usvojila predlog Društva likovnih i primenjenih umetnika Zemuna da Art zona Zemun postane nova stalna manifestaciji u oblasti kulture, zajednički okvir za programe koji će se od februara do decembra realizovati u galeriji, jednom od simbola Zemuna”, rekao je Gajić. 

On je izrazio nadu da će u Umetničkoj galeriji Stara kapetanija sticati afirmaciju novi, mladi umetnici, a građani Zemuna uživati u kvalitetnim kulturnim sadržajima.

Program koji je uveo u manifestaciju Art zona Zemun ”Dani otvorenih vrata ateljea” podrazumeva do kraja oktobra posete umetnicima u njihovom radnom prostoru, sa idejom upoznavanja ljubitelja umetnosti sa stvaraocima i kreativnim procesom. Do kraja godine predviđeno je više posebno zanimljivih izložbe brojnih autora, pod pokroviteljstvom Gradske opštine Zemun.


PROČITAJTE I:

PAJA JOVANOVIĆ I GUSTAV KLIMT U GALERIJI MATICE SRPSKE


Svi sadržaji na portalu magazina Kaleidoskop media su besplatni, a sajt se finansira isključivo donacijama čitalaca i prijatelja.

Podržite rad našeg magazina OVDE


 

POVEZANE VESTI
button left button right
KATEGORIJA VESTI
button left button right

Komentari

Vaš komentar je uspešno prosleđen na odobravanje.