Aktuelno
aktuelno/26.08.2022.

Novi upravnik na čelu Kolarčeve zadužbine

aktuelno
  • Marijana Mitrović
Autor fotografije:

Kaleidoskop media / Foto: Nebojša Babić

 

Odbor Kolarčeve zadužbine imenovao je Aleksandra Pekovića za novog upravnika, koji je na tom mestu zamenio dosadašnju upravnicu Jasnu Dimitrijević.

Aleksandar Peković je autor i direktor brojnih projekata u oblasti kulture i kreativnih industrija u Srbiji, Crnoj Gori, Sloveniji, Italiji, a veliko iskustvo sticao je tokom godina kao šef Odeljenja za muzičku produkciju RTS-a, zamenik sekretara za kulturu Grada Beograda i kao direktor projekata Evropske prestonice kulture "Beograd 2020" i "Herceg Novi 2021". 

Aleksandar Peković / Foto: Nebojša Babić

Diplomirao je filmsku i tv produkciju na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu. Zajedno sa Markom Maršićevićem, suosnivač je i direktor Arteria Creative Network, Instituta za kreativne industrije za region Zapadnog Balkana, sa sedištem u Ljubljani, i član je fokus grupe za kulturne i kreativne industrije grada Ljubljane. Osnivač je i izvršni direktor CODA Artists, međunarodne agencije za muziku i izvođačke umetnosti, zahvaljujući kojoj su u našem gradu gostovali Elina Garanča, Plasido Domingo i nedavno Marta Argerič. Peković je takođe organizovao prvo gostovanje Simfonijskog orkestra RTS u Kini, u Šangaju, 2019. godine.

Dosadašnja upravnica Jasna Dimitrijević odlazi nakon tri mandata, tokom kojih je uspela da u veoma teškim vremenima održi Zadužbinu i njenu delatnost kroz izuzetne programe visokog umetničkog kvaliteta na čemu joj je Kolarčeva zadužbina i čitava kulturna javnost zahvalna. Najveći doprinos Jasne Dimitrijević je usvajanje člana Zakona o kulturi od strane Republike Srbije, kojom je Zadužbina Ilije M. Kolarca svrstana u red institucija koje uživaju posebnu brigu. 


PROČITAJTE I:

OVACIJE ZA AMORE PER SEMPRE NA KOLARCU


Svi sadržaji na portalu magazina Kaleidoskop media su besplatni, a sajt se finansira isključivo donacijama čitalaca i prijatelja.

Podržite rad našeg magazina OVDE


 

POVEZANE VESTI
button left button right
KATEGORIJA VESTI
button left button right

Komentari

Vaš komentar je uspešno prosleđen na odobravanje.