Muzika
muzika/24.08.2021.

Kolarac:Najveći hitovi klasike i Holivuda

muzika
  • Promo
Autor fotografije:

Kaleidoskop media

 

Simfonijski orkestar "Makris", pod dirigentskom palicom Predraga Goste (SAD/Srbija) sa Tamarom Rađenović, sopranom (UK/Crna Gora) i solistkinjama Amaliom Miler (gitara), Anjom Petković i Lenom Lončar (violine) održaće Letnji gala koncert “Najveći hitovi klasike i Holivuda” u novosadskoj Sinagogi 4. septembra i Velikoj dvorani Kolarčeve zadužbine 5. septembra 2021. Oba koncerta počinju u 20 časova. 

U dve koncertne večeri publiku u Beogradu i Novom Sadu očekuje uzbudljiv i dinamičan program sa odabranim numerama klasične i operske muzike, a magiju letnjih noći upotpuniće hitovi iz holivudskih filmova "Sever i jug", "Deset zapovesti", "Da Vinčijev kod", "Gladijator" i "Povratak u budućnost".

Beograd ponovo dočekuje mladu divu, sopranistkinju Tamaru Rađenović, koja je na koncertu “Amore per sempre” u aprilu 2021. u Kolarčevoj zadužbini ispraćena ovacijama, sa čak tri bisa i impresivnim kritikama uglednih beogradskih kritičara.

Tamara Rađenović, sopran, nastup u Karnegi holu

Tamara Rađenović je na Kolarcu na najbolji način opravdala reči velike Monserat Kabalje, koja joj je predvidela planetarnu karijeru lirskog soprana. Čuvena diva je sa Tamarom Rađenović radila do kraja svog života, a mnogobrojni Tamarini nastupi u velikim svetskim dvoranama prenose emocije i ljubav utkane u višegodišnji rad sa španskom divom.

Na Letnjem gala koncertu “Najveći hitovi klasike i Holivuda” Rađenović će izvesti arije iz opera Šarla Gunoa “Romeo i Julija” i “Faust”, Pučinijeve “La Boem”, te Guastavinovu prelepu ariju “La rosa y el sauce”.

Muzičkom spektaklu doprineće Simfonijski orkestar “Makris”, dobitnik nagrade “Orkestar godine” od časopisa “Muzika klasika”, sa preko 60 muzičara, kojim će dirigovati čuveni dirigent bogate muzičke karijere Predrag Gosta, takođe miljenik beogradske, ali i novosadske publike.

Simfonijski orkestar “Makris”, foto: Stefan Momirov

Gostini koncerti ostavljaju veoma snažan utisak na publiku, a njegov talenat i energiju najbolje je opisao Kristijan Berzins, jedan od najvažnijih švajcarskih muzičkih kritičara koji je njegov nedavni operski nastup u Švajcarskoj ocenio sa pet zvezdica i napisao "Gosta diriguje toliko dobro da ne možete a da ne poželite da i sami uđete u orkestarsku grupu".

Dirigent Predrag Gosta sa Gwinnett baletom

Magija prvog dela Letnjeg gala koncerta biće upotpunjena biserima klasičnog orkestarskog reperotara uz gitaristkinju Amaliu Miler i violinistkinje Anju Petković i Lenu Lončar, dok će u drugom delu orkestar “Makris” svirati muziku iz najvećih holivudskih filmova koji se još nisu izvodili kod nas. 

Ulaznice su u prodaji na biletarnici Kolarca i preko sajta tickets.rs

Amalia Miler

Lena Lončar


PROGRAM: 

Hitovi operske muzike: 

» Gounod: Je veux vivre, Julijina arija iz opere "Roméo et Juliette"

» Puccini : Quando m'en vo' soletta, Muzetina arija iz opere "La Bohème"

» Gounod-Jewel Song ("Ah, je ris de me voir") , Margaritina arija iz opere "Faust"

» Guastavino: "La rosa y el sauce"

Hitovi klasike:

» Rodrigo: "Concierto de Aranjuez"

» Čajkovski: "Labudovo jezero"

» Massenet: Meditacija iz opere "Thais"

» Elgar: "Nimrod" iz "Enigma Variacija"

Hitovi Holivuda:

» Conti: "Sever i jug"

» Bernstein: "Deset zapovesti"

» Zimmer: "Da Vinci Code" i "Gladiator"

» Silvestri: "Povratak u budućnost"


PROČITAJTE I:

OVACIJE ZA AMORE PER SEMPRE NA KOLARCU


Svi sadržaji na portalu magazina Kaleidoskop media su besplatni, a sajt se finansira isključivo donacijama čitalaca i prijatelja.

Podržite rad našeg magazina OVDE


 

POVEZANE VESTI
button left button right
KATEGORIJA VESTI
button left button right

Komentari

Vaš komentar je uspešno prosleđen na odobravanje.