Aktuelno
aktuelno/21.04.2023.

Arheologija biblijskog sveta

aktuelno
  • Promo
Autor fotografije:

Kaleidoskop media / Foto: Promo

 

Promocija knjige “Arheologija biblijskog sveta – najznačajnija otkrića 2021.” biće održana u utorak, 25. aprila u 19 sati u Klubu Doma omladine Beograda.

Na tribini u okviru ciklusa Religija i civilizacija nekada i danas učestvuju: dr Nenad Božović, docent Pravoslavnog Bogoslovskog fakulteta UB, recenzent; ma Dragan Danilović, koordinator za Versku nastavu Arhiepiskopije Beogradsko-Karlovačke, recenzent; ma Jovan Blagojević, Biblijski kulturni centar, autor. Moderator: ma Sergej Beuk, DOB.

Knjiga sadrži pregled otkrića ne samo sa prostora Palestine, nego i širom drevnog sveta – sa prostora Egipta, Mesopotamije, Hetitskog carstva, Levanta, Rima, Grčke itd. Ovo izdanje ne samo da daje sistematičan hronološki pregled na srpskom jeziku, nego je njena prednost u tome što za skoro svako otkriće razjašnjava biblijski kontekst, odnosno, povezuje sa konkretnim tekstom na koji to otkriće ima efekat.

Knjiga objedinjuje i brojna otkrića povezana sa Novim Zavetom i istorijom Crkve: identifikovan je plesni podijum povezan sa osudom i smrću Jovana Krstitelja, u parku Askelon se vrše iskopavanja kako bi se otkrila najveća rimska bazilika u Izraelu i analiza brodske olupine donosi nove hrišćanske artefakte.

Knjiga može biti veoma korisna za sve one koji se akademski bave arheološkim istraživanjima sa prostora Bliskog Istoka u cilju praćenja najnovijeg preseka istraživanja. Osim toga, knjiga je dobra za studente koji pišu radove u vezi sa ovim temama kao početna tačka za dalje istraživanje, kao i za sve zainteresovane čitaoce koji žele da prodube svoja poznavanja Biblije.

Ulaz je slobodan.


PROČITAJTE I:

PRIZREN JE MOGAO BITI SRPSKI DUBROVNIK


Svi sadržaji na portalu magazina Kaleidoskop media su besplatni, a sajt se finansira isključivo donacijama čitalaca i prijatelja.

Podržite rad našeg magazina OVDE


POVEZANE VESTI
button left button right
KATEGORIJA VESTI
button left button right

Komentari

Vaš komentar je uspešno prosleđen na odobravanje.