Vizuelne umetnosti
vizuelne umetnosti/13.09.2018.

Nedelja umetnosti Emirata i Srbije

vizuelne-umetnosti
  • Pixabay
Autor fotografije:
Kaleidoskop media

Izložba likovnih radova „Nedelja umetnosti Emirata i Srbije“ biće otvorena u subotu, u 18 časova u galeriji Parobrod, najavili su iz Ambasade Ujedinjenih Arapskih Emirata u Beogradu.

Nedelja umetnosti Emirata i Srbije po prvi put će okupiti umetnike koji će kroz izložbu likovnih radova prikazati kulturu i zajedničke aspekte dveju zemalja.

Izložba će biti organizovana pod pokroviteljstvom Ambasade UAE u Beogradu i kompanije „Etihad Airways“ i uz podršku Ambasade Republike Srbije u Abu Dabiju i emiratskog centra za kulturu „Abu Dhabi Art Hub“.

Umetnička nedelja je i umetničko-kulturno putovanje u dve zemlje, sa nacionalnom muzikom, umetnošću i drugim kulturnim predstavama. Posle više nego uspešne umetničke rezidencije  februara 2018. u Abu Dabiju stvorena je ideja organizovanja umetničke rezidencije u Srbiji za umetnike iz UAE. O Mesecu Srpske umetnosti u Abu Dabiju pročitajte OVDE.
Realizuje se kroz Abu Dabi Art Hub – centar za umetnike koji žive, stvaraju i izlažu u UAE. Cilj ovog projekta je pružiti stvarno znanje o arapskom i srpskom jeziku, kulturi a pre svega umetnosti.


PROČITAJTE JOŠ:

PRVI FILM O KINESKOJ POP KULTURI U SRBIJI
EKSKLUZIVNI INTERVJU -HARI BENSON: NISAM BIO ROKENROL FOTOGRAF
UMETNICI VS KUSTOSI
LJUBAVNA PRIČA O MARINI ABRAMOVIĆ


Izložba u galeriji  Ustanove kulture Parobrod proslavlja prošireni horizont umetnika iz Ujedinjenih Arapskih Emirata i Republike Srbije. Cilj rezidencije je da se uspostave još jače veze na izuzetno živoj savremenoj umetničkoj sceni u UAE i u Srbiji.

Prva izložba umetničke nedelje UAE-Srbija počinje u subotu,  15. septembra u 18 časova u UK Parobrod. Izložba će trajati do 24. septembra. Učesnici iz Ujedinjenih Arapskih Emirata su: Khulood AlJabri, Maitha AlAttar, Farah AlBastaki i Ahmed Aldoosari. Učesnici iz Srbije su: Leila Ennettah Vujović, Ana Golović, Dušan Savković, Ivana Živić i Nikola Romanović.

POVEZANE VESTI
button left button right
KATEGORIJA VESTI
button left button right

Komentari

Vaš komentar je uspešno prosleđen na odobravanje.