Art market
art market/29.11.2020.

ART MARKET ⇒ Poziv stvaraocima!

art-market
  • Pixabay
Autor fotografije:
Kaleidoskop media
 
 
 
Kulturni centar Kaleidoskop pokrenuo je Platformu Art Market na portalu magazina Kaleidoskop media.
 
Art Market je mesto susreta umetnika i publike, sa ciljem da spoji umetnike/umetničke grupe iz Srbije (kasnije i iz regiona) sa krajnjim korisnicima – ljubiteljima umetnosti i kupcima.
 
Pozivamo vizuelne, primenjene i digitalne umetnike, dizajnere, muzičare, bendove i kantautore, modne kreatore, fotografe, proizvođače rukotvorina da se kroz prezentaciju svojih radova i dela nu Art marketu Kaleidoskop media predstave široj publici i otvore mogućnost direktnog kontakta sa širom publikom, radi komercijalizacije svog stvaralaštva.
 
Šta umetnik dobija?
 
U okviru platforme Art Market na portalu magazina Kaleidoskop media, umetnik dobija veću vidljivost svojih radova s obzirom na čitanost Kaleidoskop media, profilisanost publike i saradnju magazina sa mnogobrojnim institucijama. Virtuelne galerije drugih autora ovaj izložbeni veb prostor učiniće još atraktivnijim.
 
Umetnik dobija sopstvenu prezentaciju sa tekstom i virtuelnom prodajnom izložbom sa jasno naznačenim cenama radova (dela) i direktnim kontaktom ka umetniku. U slučaju da stvaralac već ima svoju web prezentaciju ona će biti direktno linkovana.
 
Pored prezentacije na portalu svako predstavljanje umetnika u magazinu biće šerovano na društvene mreže (Facebook, Instagram i Twitter), sa pozivom na akciju.
 
Kako nam je cilj da kreativci što bezbolnije prevaziđu period pandemije, ali i da nakon tog perioda uspostavimo nove standarde u prodaji umetničkih, digitalnih, muzičkih i primenjenih dela Art Market će biti promovisan i u drugim medijima, kako bi što šira publika dobila informaciju o ovoj jedinstvenoj platformi.
 
Takođe, uputićemo poziv i našim mnogobrojnim poslovnim saradnicima, institucijama, ambasadama, dijaspori da se uključe u kupovinu umetničkih dela ili saradnju sa predstavljenim autorim i na taj način podrže stvaralaštvo u Srbiji.
 
Kako funkcioniše Art Market?
 
Kulturni centar Kaleidoskop vrši direktno spajanje umetnika i potencijalnih kupaca i u tom posredovanju ne naplaćuje proviziju! Jedini trošak je fiksna članarina.
 
Pridružite nam se i uzmite učešće u kreiranju sopstvenog kreativnog izloga u svet i mapiranju Srbije na virtuelnom umetničkom tržištu!
 
Umetnik na mejl adresu redakcija@kaleidoskop-media.com dostavlja:
 
 Do 10 radova u jpg formatu i dimenzijama 1.200x800 (svaki rad treba da sadrži naziv, dimenzije, tehniku, cenu i dodatno podatke za koje umetnik smatra da su korisni). 
 
⊕ Muzičari dostavljaju link sa numerama i delima ka platformama sa kojih je moguće embedovati link direktno na portal Kaleidoskop media.
 
 Jednu ličnu fotografiju (po želji) u istim dimenzijama.
 
 Dokaz o uplati članarine na račun Kulturnog centra Kaleidoskop (u tekstu ispod je primer uplatnice).
 
 Biografiju ili prateći željeni promotivni tekst (do 6.000 karaktera).
 
 Obavezan podatak je način kontaktiranja od strane potencijalnih kupaca – broj telefona ili e-mail adresa koji će biti jasno naznačeni u predstavljanju.
 
¶ Platforma Art Market podrazumeva članarinu u iznosu od 2.500 dinara koju umetnik plaća na račun Kulturnog centra Kaleidoskop. Potvrda o uplati se dostavlja uz radove na navedenu mejl adresu. ¶
 
Primer uplatnice:
 

 
Ovo je godišnja članarina i podrazumeva objavu jednog promotivnog teksta.
 
Za apdejtovanje ličnih galerija, dodatnih PR usluga, postavke banera molimo pošaljite upit, kako bi dobili zvaničnu ponudu.
 
Naši članovi ostvaruju značajan popust za sve navedene usluge.
 
Sve članove koji organizuju izložbe ili prave događaje podržaćemo promotivnim tekstom u magazinu Kaleidoskop media.

Ko smo mi?
 
Kaleidoskop media je portal za kulturu sa respektabilnim brojem čitalaca i ugledom kako u zemlji, tako i u inostranstvu. Aktuelna pandemija je u mnogim vidovima stvaralaštva zamrzla aktivnosti umetnika koje im donose prihode, što je ojačalo ideju da im na našem portalu ustupimo prostor za prezentaciju dela koja su na prodaju.
 
Kaleidoskop media svakodnevno emituje sadržaje iz oblasti kulture i društva. Na početku pandemije korona virusa, aprilu 2020. implementirali smo BBC sadržaje kroz novu rubriku. Aktivno se bavimo i očuvanjem kulturnog nasleđa kroz rubriku Identitet u amanet.
 
Sarađujemo i sa drugim medijima koji poštuju visoke profesionalne novinarske standarde. Kaleidoskop media je deo platforme Digitalna solidarnost. Stavili smo svoje resurse na raspolaganje lokalnoj i digitalnoj zajednici.
 
Kaleidoskop media pruža medijsku podršku pojedincima, kao i mnogobrojnim institucijama iz oblasti kulture: Kolarčeva zadužbina, Dom omladine Beograda, Kulturni centar Beograda, Filmski festivali: Slobodna Zona i Slobodna Zona Junior, Festival evropskog filma Palić, Martovski festival, DOK festival, muzički festivali: EXIT, Beogradski džez festival, Valjevski džez festival, Nišvil galerije, pozorišta i umetnički fakulteti.
 
Pratite nas na društvenim mrežama: Facebook i Instagram.

PROČITAJTE I:

STIVEN ŠAPIRO: FOTOGRAF SA VRHA SVETA


Svi sadržaji na portalu magazina Kaleidoskop media su besplatni, a sajt se finansira isključivo donacijama čitalaca i prijatelja.

Podržite rad našeg magazina OVDE


 

POVEZANE VESTI
button left button right
KATEGORIJA VESTI
button left button right

Komentari

Vaš komentar je uspešno prosleđen na odobravanje.
User
stripadžija
9.12.2020.

Najzad! Divna vest za umetnike i sve koji stvaraju u ovoj zemlji. Bravo Kaleidoskop media!