Aktuelno
aktuelno/24.09.2019.

Vučić podržao ljubav rektorke i studenata

aktuelno
  • Пресс-служба Совета Федерации Федерального Собрания РФ
Autor fotografije:

Kaleidoskop media / Danas / Foto: Pres služba Ruske FederacijePredsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da podržava ljubav između rektorke Beogradskog univerziteta Ivanke Popović i studenata ispred Udruženja Jedan od pet miliona koji su blokirali Rekotrat i da je super što Popović nije 15 dana ušla u svoju kancelariju.

„Meni da neko ne da 15 dana da uđem u svoj kabinet, ja ne znam kako bih reagovao. Ne damo rektorku ni za šta na svetu, ako može još 15 dana da ne radi to bi bilo super“, poručio je Vučić novinarima u Njujorku.

Vučić je ocenio i da je Rektorat tokom blokade postao „partijska prćija“.

Rektorka Ivanka Popović / Foto: Medija centar

„Tu su i lider Pokreta slobodnih građana Sergej Trifunović i lider Dveri Boško Obradović. To su sve studenti“, rekao je Vučić.

Prethodno je danas Rektorka Univerziteta u Beogradu, nakon sastanka sa studentima iz Udruženja "Jedan od pet miliona", saopštila je da upitnost i sporost rešavanja validnosti doktorata ministra finansija Siniše Malog narušava ugled UB i da je zato u interesu svih da se ovo pitanje reši u najkraćem mogućem roku.

"Kao rektorka Univerziteta u Beogradu, prihvatam moralnu odgovornost i stajem uz svoje studente koji borave već 12 dana u zgradi Rektorata i bore se za autonomiju i ugled Univerziteta", navela je Rektorka u saopštenju.

Ona je pozvala predsednika Srbije Aleksandra Vučića, predsednicu Vlade Srbije Anu Brnabić, ministre, predsednicu Skupštine Srbije Maju Gojković, poslanike vladajuće većine i „sve druge strane na odgovorno ponašanje, uz puno poštovanje autonomije UB, njegovih procedura, slobode mišljenja i izražavanja njegovih studenata i svih zaposlenih“.


POVEZANE VESTI
button left button right
KATEGORIJA VESTI
button left button right

Komentari

Vaš komentar je uspešno prosleđen na odobravanje.