Aktuelno
aktuelno/15.04.2019.

SNS: Sendvič bot spot kao poziv za miting

aktuelno
  • YouTube / SNS
Autor fotografije:

Piše: Gordana Tadić


Najavljeni veliki miting Srpske napredne stranke u Beogradu u sklopu kampanje "Budućnost Srbije" biće održan 19. aprila. SNS je danas plasirala spot kojim se njihove pristalice pozivaju na miting.

U spotu se kao glavni protagonisti pojavljuju potpredsednica SNS Marija Obradović i predsednik IO SNS Darko Glišić, koji pripremaju sendviče za učesnike protesta uz pitanje: Da li će ih biti dovoljno za sve "sendvičare"?

Dok prave sendviče potpredsednica SNS Marija Obradović i predsednik Izvršnog odbora stranke Glišić ćaskaju i pitaju se "da li će biti dovoljno sendviča", jer, očekuju masovan dolazak svojih pristalica u Beograd.

"Hm, možda će biti dovoljno za prvih... nekoliko stotina autobusa", kaže Marija Obradović.

Glišić se nadovezuje: "Mogu nas nazivati lopovima, diktatorima, lažovima, botovima, sendvičarima, ali nas to ne zanima, jer mi znamo istinu. Danas su naša ekonomija, zdravstvena zaštita, obrazovanje, infrastruktura, bolji i jači nego ikad pre".

Nije baš najjasnije da li je poruka "bot spota" upućena SNS pristalicama ili pak opoziciji. 

Obzirom da je SNS organizovana po vertikalnom principu i obaveznom prisustvu (plaćenom crvenom novčanicom, sendvičem, ili jednostavno ucenom od gubljenja posla) sva je prilika da spot treba da prenese poruku građanima koji demonstriraju već četiri meseca. 

Spot odiše bahatošću i bezobzirnošu, pogotovu ako pođemo od činjenice da se to plaća iz nečijeg džepa. Da li je taj duboki džep u stvari budžet Republike Srbije, koji svi građani pune?


DA LI VULIN ZNA DA SU NJEGOVI NA VLASTI?


Podsetimo da je SNS najavio dolazak 1.000 autobusa u prestonicu. Ako znamo da je cena dnevnog najma autobusa 300 evra (cena obuhvata troškove goriva i dnevnicu vozača, bez PDV-a, putarine i parking). Ta cena je do 300 pređenih kilometara, za svaki kilometar preko tih 300 km naplaćuje se 1 evro. Ako ste se pitali koliko košta najam 1.000 autobusa, množenje će dati lak odgovor - 300.000 evra.

Dodajte na to cenu organizacije (bina, obezbeđenje), plus bot sendviči iz spota... Cena besmislenosti, radi pokazivanja bahatosti je ogromna.

Pogledajte navedeni spot kojim organizatori pozivaju građane da dođu na taj skup.

POVEZANE VESTI
button left button right
KATEGORIJA VESTI
button left button right

Komentari

Vaš komentar je uspešno prosleđen na odobravanje.
User
Ranko
16.04.2019.

A jeste jadni.

reklama box
reklama box
reklama box
reklama box