Aktuelno
moja-kafica
moja-kafica
aktuelno/27.07.2020.

Pošta: Nije tačno da pošiljke nestaju

aktuelno
  • Pixabay
Autor fotografije:
Kaleidoskop media / DanasPošta Srbije demantovala je danas navode da pošiljke naručene preko interneta nestaju u Srbiji.

Ranije ove nedelje pojavili su se navodi da su cene pošiljki sa sajtova poput Aliekspresa iz Kine znatno poskupele zbog toga što nestaju u Srbiji.

Pošta Srbije u saopštenju je istakla da se sve pošiljke, pa i one generisane internet trgovinom, prerađuju, distribuiraju i uručuju u skladu sa Zakonom o poštanskim uslugama, propisanim procedurama i rokovima dostave, po prispeću u Poštu Srbije i završenih carinskih postupaka.

Pošta je najavila i da će iskoristiti pravnu zaštitu protiv netačnih i uvredljivih objava organizacije Efektiva i „potonjih tendencioznih napisa i objava u pojedinim medijima“.

Ponovnim uspostavljanjem međunarodnog saobraćaja značajno su ubrzani i normalizovani tokovi transporta međunarodnih pošiljkui, za razliku od vremena na početku pandemije, kada je transport bio u prekidu, navodi se u saopštenju.


PROČITAJTE I:

ALIEXPRESS: POSKUPLJENJE POŠTARINE ZA SRBIJU


Svi sadržaji na portalu magazina Kaleidoskop media su besplatni, a sajt se finansira isključivo donacijama čitalaca i prijatelja.

Podržite rad našeg magazina OVDE


POVEZANE VESTI
button left button right
KATEGORIJA VESTI
button left button right

Komentari

Vaš komentar je uspešno prosleđen na odobravanje.