Aktuelno
aktuelno/26.07.2021.

Nedelja kulturnih događaja na Zlatiboru

aktuelno
  • Gordana Tadić
Autor fotografije:

Kaleidoskop media

 

U ponedeljak 26. jula sa početkom u 19.00 časova na Kraljevom trgu na Zlatiboru biće održan Kulturno umetnički program pod nazivom ''Kroz aforizam i pesmu do vašeg srca''.

U programu čiji su autori i učesnici Milijana Božić i Radoje  Blažić, pored autora učestvuju Jasna Vasiljević vokalni solista, rukovodilac ženske pevačke grupe ''Ogrlica od bisera'', Milana Aničić solista RTS-a, Mišo Maunaga vokalni solista iz Republike Srpske, orkestar sastavljen od renomiranih muzičkih umetnika, aforističar-direktor Muzeja Semberije (Bijeljina) Momčilo Koprivica, Laki Perišić humorista iz Valjeva, glumica Draginja Mileusnić, Olivera Šutuljić pesnikinja iz Valjeva.

U utorak 27. jula sa početkom u 19.00 časova na letnjoj pozornici Kraljevog trga biće održan koncert KUD-a „Spasovdanski vez“ iz Drenovca.

Kulturno umetničko društvo „Spasovdanski vez“ iz Drenovca osnovano je 2013. godine. Od osnivanja do danas KUD „Spasovdanski vez“ beleži uspone na polju scenskog prezentovanja narodne igre, pesme i muzike.

Široki koreografski prikaz Spasovdanci su potražili u trajnim vrednostima narodne umetnosti i radi se na tome da se i dalje neguje uz stalno umetničko oblikovanje i korišćenje folklornog bogatstva. Danas na repertoaru imaju više od 20 koreografija iz najrazličitijih etnografskih područja Srbije, od Mačve, preko Šumadije i Gruže, zatim Kobišnice pa sve do krajnjeg Juga, odnosno Ponišavlja, Pirota, Leskovca, Pčinje, Bosilegrada, Vladičinog Hana...

U sredu 28. jula u 20 časova na Kraljevom trgu bice izedena predstava Zlatiborsko zlato. Na sceni će glumci, Vanja Kovačević, Dejan Maksimović, Hadži Nemanja Jovanović, Ivana Pavićević, Slobodan Ljubičić i Momčilo Murić, po tekstu Staše Petrović u režiji Darka Kamarita, kroz umetnički igrokaz, prikazati nekoliko epoha razvoja Zlatibora. 
 
Za subotu 31. jul  sa početkom u 21.00 čas na Kraljevom trgu na Zlatiboru najavljen je koncet Marije Šerifović, srpske pevačice i muzičkog producenta. Šerifović je donela pobedu Srbiji na Pesmi Evrovizije 2007. sa pesmom "Molitva" i do danas je jedina pobednica Pesme Evrovizije u našoj zemlji.

Tekst je deo projekta “Čajetina-kulturna razglednica” koji je sufinansiran sredstvima iz budžeta opštine Čajetina za sufinansiranje projekata proizvodnje medijskih sadržaja iz oblasti javnog informisanja u 2021. godini. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.


PROČITAJTE I:

OTVOREN INOVACIONI BIZNIS CENTAR ZLATIBOR


Svi sadržaji na portalu magazina Kaleidoskop media su besplatni, a sajt se finansira isključivo donacijama čitalaca i prijatelja.

Podržite rad našeg magazina OVDE


 

POVEZANE VESTI
button left button right
KATEGORIJA VESTI
button left button right

Komentari

Vaš komentar je uspešno prosleđen na odobravanje.