Aktuelno
aktuelno/19.07.2021.

Otvoren Inovacioni biznis centar Zlatibor

aktuelno
  • Promo
Autor fotografije:

Kaleidoskop media / Foto: Promo

 

Predsednik opštine Čajetina Milan Stamatović i ministar za inovacije i tehnološki razvoj u Vladi Srbije dr Nenada Popovića svečano su otvorili Inovacioni biznis centar Zlatibor koji će pomoći razvoj inovacija i preduzetništva na Zlatiboru i koji će predstavljati podršku pravnim i fizičkim licima sa teritorije opštine Čajetina za konkurisanje na dostupnim razvojnim konkursima.

Vlada Srbije je uložila 20 miliona dinara u ovaj projekata, prvenstveno u opremanje centra a Opština Čajetina je obezbedila prostor i budžetski opredelila 15 miliona dinara za funkcionisanje centra i razvoj preduzetništva.

- Čestitam opštini Čajetina i njenom predsedniku otvaranje Inovacionog start-ap centra i drago mi je što se nalazi u jednom ovako prekrasnom, novom i savremenom prostoru, kao što je Kulturni centar na Zlatiboru, sa svim onim sadržajima koji danas u Evropi imaju slični centri u većim gradovima i turističkim destinacijama. Danas je Zlatibor upisan u inovacionu i digitalnu kartu ne samo Srbije nego i cele Evrope jer razvojem ovog centra, siguran sam, sve veći broj pojedinaca i start-ap kompanija će se odlučivati da ovde započne svoje poslovne aktivnosti - izjavio je ministar Popović.

Zahvaljujući se na podršci ministru Nenadu Popoviću, predsednik opštine Čajetina Milan Stamatović je naglasio da start-ap centar znači napredak i razvoj jer je opština Čajetina u svojim strateškim planovima zacrtala svoj razvoj u oblasti inovacija i novih tehnologija, posebno u turizmu i poljoprivredi. 

- Ako želite da budete konkurentni na tržištu morate da pratite tehnološki napredak opština najrazvijenijih zemalja. Shvatili smo da opština Čajetina može da učini nešto na tom polju i krenuli smo za obnovom i izgradnjom ovog Inovacionog centra koji će pomoći našim gostima, kao i pružaocima usluga da budu u trendu i da ostanu na veoma zahtevnom turističkom tržištu. Ovde se to pokazalo održivo, i najvažnije je u ovakvim projektima da svaki uloženi novac bude vraćen – istakao je Milan Stamatović, predsednik opštine Čajetina.

- Inovacioni biznis centar Zlatibor predstavlja jedan multifunkcionalni prostor koji je namenjen kako lokalnom stanovništvu tako i turistima. On ima funkciju start ap centra, i pružaće podršku u zapošljavanju mladih sa teritorije opštine Čajetina, a takođe predstavlja i mesto okupljanja svih ljudi koji žele da svoje kreativno znanje podele sa drugima u zajedničkom radnom prostoru, gde može doći do razmene ideje, transfera tehnologija i znanja, a sve sa ciljem razvoja inovacija u opštini Čajetina  - rekao je Darko Đurović, direktor Inovacionog biznis centra Zlatibor.


Tekst je deo projekta “Čajetina-kulturna razglednica” koji je sufinansiran sredstvima iz budžeta opštine Čajetina za sufinansiranje projekata proizvodnje medijskih sadržaja iz oblasti javnog informisanja u 2021. godini. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.


PROČITAJTE I:

PASTIRSKA BAJKA O DOBRILI I PLETILJAMA


Svi sadržaji na portalu magazina Kaleidoskop media su besplatni, a sajt se finansira isključivo donacijama čitalaca i prijatelja.

Podržite rad našeg magazina OVDE


 


 

POVEZANE VESTI
button left button right
KATEGORIJA VESTI
button left button right

Komentari

Vaš komentar je uspešno prosleđen na odobravanje.