Aktuelno
aktuelno/19.07.2021.

Otvoren Inovacioni biznis centar Zlatibor

aktuelno
  • Promo
Autor fotografije:

Kaleidoskop media / Foto: Promo

 

Predsednik opštine Čajetina Milan Stamatović i ministar za inovacije i tehnološki razvoj u Vladi Srbije dr Nenada Popovića svečano su otvorili Inovacioni biznis centar Zlatibor koji će pomoći razvoj inovacija i preduzetništva na Zlatiboru i koji će predstavljati podršku pravnim i fizičkim licima sa teritorije opštine Čajetina za konkurisanje na dostupnim razvojnim konkursima.

Vlada Srbije je uložila 20 miliona dinara u ovaj projekata, prvenstveno u opremanje centra a Opština Čajetina je obezbedila prostor i budžetski opredelila 15 miliona dinara za funkcionisanje centra i razvoj preduzetništva.

- Čestitam opštini Čajetina i njenom predsedniku otvaranje Inovacionog start-ap centra i drago mi je što se nalazi u jednom ovako prekrasnom, novom i savremenom prostoru, kao što je Kulturni centar na Zlatiboru, sa svim onim sadržajima koji danas u Evropi imaju slični centri u većim gradovima i turističkim destinacijama. Danas je Zlatibor upisan u inovacionu i digitalnu kartu ne samo Srbije nego i cele Evrope jer razvojem ovog centra, siguran sam, sve veći broj pojedinaca i start-ap kompanija će se odlučivati da ovde započne svoje poslovne aktivnosti - izjavio je ministar Popović.

Zahvaljujući se na podršci ministru Nenadu Popoviću, predsednik opštine Čajetina Milan Stamatović je naglasio da start-ap centar znači napredak i razvoj jer je opština Čajetina u svojim strateškim planovima zacrtala svoj razvoj u oblasti inovacija i novih tehnologija, posebno u turizmu i poljoprivredi. 

- Ako želite da budete konkurentni na tržištu morate da pratite tehnološki napredak opština najrazvijenijih zemalja. Shvatili smo da opština Čajetina može da učini nešto na tom polju i krenuli smo za obnovom i izgradnjom ovog Inovacionog centra koji će pomoći našim gostima, kao i pružaocima usluga da budu u trendu i da ostanu na veoma zahtevnom turističkom tržištu. Ovde se to pokazalo održivo, i najvažnije je u ovakvim projektima da svaki uloženi novac bude vraćen – istakao je Milan Stamatović, predsednik opštine Čajetina.

- Inovacioni biznis centar Zlatibor predstavlja jedan multifunkcionalni prostor koji je namenjen kako lokalnom stanovništvu tako i turistima. On ima funkciju start ap centra, i pružaće podršku u zapošljavanju mladih sa teritorije opštine Čajetina, a takođe predstavlja i mesto okupljanja svih ljudi koji žele da svoje kreativno znanje podele sa drugima u zajedničkom radnom prostoru, gde može doći do razmene ideje, transfera tehnologija i znanja, a sve sa ciljem razvoja inovacija u opštini Čajetina  - rekao je Darko Đurović, direktor Inovacionog biznis centra Zlatibor.


Tekst je deo projekta “Čajetina-kulturna razglednica” koji je sufinansiran sredstvima iz budžeta opštine Čajetina za sufinansiranje projekata proizvodnje medijskih sadržaja iz oblasti javnog informisanja u 2021. godini. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.


PROČITAJTE I:

PASTIRSKA BAJKA O DOBRILI I PLETILJAMA


Svi sadržaji na portalu magazina Kaleidoskop media su besplatni, a sajt se finansira isključivo donacijama čitalaca i prijatelja.

Podržite rad našeg magazina OVDE


 


 

POVEZANE VESTI
button left button right
KATEGORIJA VESTI
button left button right

Komentari

Vaš komentar je uspešno prosleđen na odobravanje.
reklama box
reklama box
reklama box
reklama box
reklama box