Aktuelno
aktuelno/17.01.2020.

MANEK: O nezavidnom stanju u kulturi

aktuelno
  • Manek
Autor fotografije:

Kaleidoskop media
Osmi Magazin nezavisne kulture – MANEK, godišnji časopis Asocijacije Nezavisna kulturna scena Srbije (NKSS) biće predstavljen danas u 17.30 u Kulturnom centru Magacin (Kraljevića Marka 4-8) u Beogradu.

Promociju Maneka pratiće razgovor na temu „Od autonomije do anomije i nazad“ u kojem će učestvovati profesorka kulturne politike i menadžmenta Milena Dragićević Šešić, sa kojom je urađen intervju za novi MANEK, autori tekstova u časopisu istoričarka umetnosti Milica Pekić i profesor muzeologije i heritologije na Filozofskom fakultetu u Beogradu Milan Popadić, kao i vizuelni umetnici Darko Vukić (Sava Zolog) i Danilo Prnjat kao predstavnici scene.

Razgovor će moderirati urednice Maneka Ana Luković i Slađana Petrović Varagić, a učesnici će diskutovati o autonomiji kulture, ličnoj i profesionalnoj etici u smutnim vremenima, brisanju javne memorije i kontaminaciji javnog prostora, pokušajima zatiranja kritičkog mišljenja, položaju umetnika i kulturnih radnika – kojima se Manek i bavi u osmom broju.

Biće reči i o nedavnim promenama u Udruženju likovnih umetnika Srbije, načinu i mogućnostima sprovođenja sistemskih reformi kroz udruživanje i samoorganizovanje, kao i o uslovima za umetničko stvaralaštvo u Srbiji.

Urednik fotografije Maneka je Luka Knežević-Strika, dizajn i grafičko oblikovanje potpisuje Mane Radmanović, a autorka rada na naslovnoj strani je Darija S. Radaković.


Svi sadržaji na portalu magazina Kaleidoskop media su besplatni, a sajt se finansira isključivo donacijama čitalaca i prijatelja.

Podržite rad našeg magazina OVDE.


PROČITAJTE I:

NOVO RUKOVODSTVO NA ČELU ULUSA


MOŽDA VAS ZANIMA:

POVEZANE VESTI
button left button right
KATEGORIJA VESTI
button left button right

Komentari

Vaš komentar je uspešno prosleđen na odobravanje.