Vizuelne umetnosti
vizuelne umetnosti/27.05.2022.

Promocija grafičkog romana o Nikoli Tesli

vizuelne-umetnosti
  • KOMSHE/Promo
Autor fotografije:

Kaleidoskop media / Foto: Daniele Meucci/KOMSHE

 

U Ustanovi kulture Božidarac u subotu, 28. maja od 18.30h, biće održana izložba i promocija grafičkog romana “Tesla - čovek koji je oblikovao budućnost” italijanskog ilustratora i autora Danijelea Meučija.

Na promociji će biti izloženo 30 radova iz svakog perioda Teslinog života koji je autor obuhvatio u grafičkom romanu: rana mladost u Sminjanu, obrazovanje, početak života u SAD-u, kasniji život, poslednji dani i nasleđe.

Tesla - čovek koji je definisao budućnost je biografski roman rađen akvarel tehnikom i on se obraća svim čitaocima koji žele da saznaju više o istinitom životu ovog izvanrednog čoveka i pronalazača. Grafički roman o Teslinom životu zasniva se na intervjuu koji je on dao za ‘’Liberty magazine’’ 1935. godine, i koji je samog autora podstakao na dalja istraživanja.

Nikola Tesla nam je ostavio novu vrstu budućnosti. Ostavio nam je budućnost koja nas ohrabruje da idemo za znanjem, budućnost u kojoj koristimo njegova otkrića i unapređujemo ih. Istrajavao je u želji da materijalni svet sasvim podredi umu i da prirodu upregne za potrebe ljudi.

Drznuo se da mašta i dozvolio nam je da nastavimo da maštamo, da prenosimo znanje i razmenjujemo ideje. Maštao je o svetu u kom će se naučna postignuća slaviti i biti u vestima na naslovnim stranama, i mi, na neki način, jesmo bliže ostvarenju njegovih snova.

Maštao je o miru, maštao je o svemiru iz kog crpimo energiju i koji nas osnažuje. Za sebe nije tražio ništa, a nama je ostavio tako mnogo… - deo iz grafičkog romana “Tesla - čovek koji je oblikovao budućnost”.

Grafički roman štampan je na srpskom i engleskom jeziku, u prodaji je u svim većim knjižarama u Srbiji, kao i preko sajta izdavača.

O AUTORU

Danijele Meuči, takođe poznat i kao MEU, italijanski je ilustrator nastanjen u Beogradu. Rođen je u Spilimbergu (regija Friuli-Venecija Đulija), a odrastao u Luči (Toskana) gde je studirao likovnu umetnost. 

O IZDAVAČU

Izdavačka kuća KOMSHE d.o.o. je osnovana 2004. godine. Izdavački tim KOMSHE se u odabiru tema knjiga vode intimnim pogledom na život kroz oči lokalnih autora. Dosadašnja izdanja: Snippets of Serbia, Street art Belgrade, 1.037 km biciklističkih i pešačkih ruta kroz Srbiju, Kako sam postao putnik i prestao da budem turista, Grumpy in Belgrade, Serbia in your hands itd. 


PROČITAJTE I:

"BEOGRADSKI AKVAREL" LJUBICE KUBURE - VREME JE ZA KUBURU


Svi sadržaji na portalu magazina Kaleidoskop media su besplatni, a sajt se finansira isključivo donacijama čitalaca i prijatelja.

Podržite rad našeg magazina OVDE


 

POVEZANE VESTI
button left button right
KATEGORIJA VESTI
button left button right

Komentari

Vaš komentar je uspešno prosleđen na odobravanje.
reklama box
reklama box
reklama box
reklama box
reklama box