Vizuelne umetnosti
vizuelne umetnosti/27.05.2022.

Promocija grafičkog romana o Nikoli Tesli

vizuelne-umetnosti
  • KOMSHE/Promo
Autor fotografije:

Kaleidoskop media / Foto: Daniele Meucci/KOMSHE

 

U Ustanovi kulture Božidarac u subotu, 28. maja od 18.30h, biće održana izložba i promocija grafičkog romana “Tesla - čovek koji je oblikovao budućnost” italijanskog ilustratora i autora Danijelea Meučija.

Na promociji će biti izloženo 30 radova iz svakog perioda Teslinog života koji je autor obuhvatio u grafičkom romanu: rana mladost u Sminjanu, obrazovanje, početak života u SAD-u, kasniji život, poslednji dani i nasleđe.

Tesla - čovek koji je definisao budućnost je biografski roman rađen akvarel tehnikom i on se obraća svim čitaocima koji žele da saznaju više o istinitom životu ovog izvanrednog čoveka i pronalazača. Grafički roman o Teslinom životu zasniva se na intervjuu koji je on dao za ‘’Liberty magazine’’ 1935. godine, i koji je samog autora podstakao na dalja istraživanja.

Nikola Tesla nam je ostavio novu vrstu budućnosti. Ostavio nam je budućnost koja nas ohrabruje da idemo za znanjem, budućnost u kojoj koristimo njegova otkrića i unapređujemo ih. Istrajavao je u želji da materijalni svet sasvim podredi umu i da prirodu upregne za potrebe ljudi.

Drznuo se da mašta i dozvolio nam je da nastavimo da maštamo, da prenosimo znanje i razmenjujemo ideje. Maštao je o svetu u kom će se naučna postignuća slaviti i biti u vestima na naslovnim stranama, i mi, na neki način, jesmo bliže ostvarenju njegovih snova.

Maštao je o miru, maštao je o svemiru iz kog crpimo energiju i koji nas osnažuje. Za sebe nije tražio ništa, a nama je ostavio tako mnogo… - deo iz grafičkog romana “Tesla - čovek koji je oblikovao budućnost”.

Grafički roman štampan je na srpskom i engleskom jeziku, u prodaji je u svim većim knjižarama u Srbiji, kao i preko sajta izdavača.

O AUTORU

Danijele Meuči, takođe poznat i kao MEU, italijanski je ilustrator nastanjen u Beogradu. Rođen je u Spilimbergu (regija Friuli-Venecija Đulija), a odrastao u Luči (Toskana) gde je studirao likovnu umetnost. 

O IZDAVAČU

Izdavačka kuća KOMSHE d.o.o. je osnovana 2004. godine. Izdavački tim KOMSHE se u odabiru tema knjiga vode intimnim pogledom na život kroz oči lokalnih autora. Dosadašnja izdanja: Snippets of Serbia, Street art Belgrade, 1.037 km biciklističkih i pešačkih ruta kroz Srbiju, Kako sam postao putnik i prestao da budem turista, Grumpy in Belgrade, Serbia in your hands itd. 


PROČITAJTE I:

"BEOGRADSKI AKVAREL" LJUBICE KUBURE - VREME JE ZA KUBURU


Svi sadržaji na portalu magazina Kaleidoskop media su besplatni, a sajt se finansira isključivo donacijama čitalaca i prijatelja.

Podržite rad našeg magazina OVDE


 

POVEZANE VESTI
button left button right
KATEGORIJA VESTI
button left button right

Komentari

Vaš komentar je uspešno prosleđen na odobravanje.