Aktuelno
aktuelno/18.06.2019.

Mala matura: Pomeren test iz matematike

aktuelno
  • Pixabay
Autor fotografije:

Kaleidoskop media
Polaganje testa iz matematike u okviru završnog ispita koje je bilo zakazano za danas u 9 časova odloženo je za četvrtak, 20. jun 2019. godine, jer su se na društvenim mrežama pojavili testovi pisani rukom.

Učenici će test polagati u četvrtak od 9 do 11 časova.

Ministar prosvete Mladen Šarčević za Novosti je potvrdio da je test "provaljen" i to da se to dogodilo u nekoj školi. Šarčević navodi da su Zavod za vrednovanje kvaliteta obrazovanja i Ministarstvo prosvete dobro uradili svoj posao, ali je "zatajilo" negde na terenu.

"Neko je otvorio rezervnu kesu sa testovima i prodao test iz matematike. Ne znamo gde se to dogodilo, ali to će da utvrdi policija. Biće smena zbog ovoga. Svi će morati policiji da pokažu rezervne kese, pa će se utvrditi gde se ovo dogodilo", rekao je Šarčević za Novosti.

Termin održavanja kombinovanog testa neće se menjati i ispit će biti održan u skladu sa Kalendarom aktivnosti za sprovođenje završnog ispita za školsku 2018/2019. godinu, odnosno, u sredu, 19. juna 2019. godine.

Kako saznaje Blic, na sutrašnjem polaganju osmaci će raditi rezervni kombinovani test, a ne onaj koji je prvobitno planiran.

Sve škole su u obavezi da vrate pakete i kese sa testovima iz matematike, ali i sa zadacima iz kombinovanog testa, tamo gde su ih već preuzeli, nova je instrukcija Minsitarstva prosvete nekon što je test iz matematike "procureo" u javnost pre nego što je testiranje počelo.

Sve ostale aktivnosti u vezi sa upisom učenika u srednje škole nastavljaju se po utvrđenom Kalendaru.


PROČITAJTE I:

KAMPANJA ZA OGRANIČENJE RIJALITI PROGRAMA


POVEZANE VESTI
button left button right
KATEGORIJA VESTI
button left button right

Komentari

Vaš komentar je uspešno prosleđen na odobravanje.