Teatar
teatar/30.10.2018.

Narodno pozorište: Upravnik sredio toalete

teatar
  • Promo
Autor fotografije:
Kaleidoskop media


"Gospođa ministarka" Branislava Nušića  u režiji Jagoša Markovića, s Radmilom Živković u naslovnoj ulozi, biće jubilarni 150-ti put izvedena 1. novembra na Velikoj sceni Narodnog pozorišta, saopšteno je iz Nacionalnog teatra. Ovim izvođenjem zvanično će biti otvorena 150. jubilarna sezona u Narodnom pozorištu.

Još uvek se ne nazire kraj drami u nacionalnom teatru i još uvek se ne zna ko će biti direktor Drame, i da li će Dejan Savić biti smenjen sa mesta upravnika Narodnog pozorišta. U toku je "nova runda" - pobunjeni glumci&upravnik Savić.

Naime, samo nekoliko dana nakon što su se na fejsbuk stranici "Nije umetniki ćutati" pojavile fotografije zapuštene unutrašnjosti Narodnog pozorišta, na sajtu Narodnog pozorišta postavljene su slike sređenih toaleta i tuš kabina. Tim povodom, pisanim putem obratio se i upravnik Narodnog pozorišta Dejan Savić, čiju ostavku traži deo ansambla zbog smene Željka Hubača sa mesta direktora Drame."Sa ponosom obaveštavamo javnost da će Velika scena Narodnog pozorišta biti svečano otvorena 31. oktobra, jer sa nestrpljenjem želimo da otvorimo vrata za naše posetioce. U okviru početne faze rekonstrukcije, završeni su radovi na adaptaciji i popravci dela toaleta za publiku u holu partera Velike scene, kao i na toaletima i tuš kabinama koje svakodnevno koriste članovi ansambla Baleta", naveo je Savić.


PROČITAJTE I:

POBUNA U NARODNOM POZORIŠTU

NIJE UMETNIČKI ĆUTATI - PROTEST SE ŠIRI

JUG RADIVOJEVIĆ ODBIO NARODNO POZORIŠTE

PROMENE U NARODNOM POZORIŠTU


On je dodadao da već tri meseca intenzivno traje druga faza rekonstrukcije Narodnog pozorišta sa strane ulica Vasine, Dositejeve i Braće Jugović u okviru koje je, između ostalog, predviđeno da se sa fasade uklone "svi detalji skloni padu i da se na mestima gde nedostaju delovi izvrši potpuna reparacija, restauracija i konzervacija".

"U trećoj fazi rekonstrukcije planira se nastavak radova u sledećoj godini, a prema planu i programu rada za 2019. godinu, po dobijanju saglasnost za planirani budžet. Kako je jubilarna, 150. godišnjica u toku, radujemo se realizaciji radova u zgradi pozorišta kako bi obezbedili bolje i sigurnije uslove za publiku i zaposlene, a takođe, učinili zgradu lepšom i sjajnijom čime bi naglasili značaj ovako velikog jubileja ne samo za nas, već i za kulturu uopšte, a za sve to su Ministarstvo kulture i informisanja i Republika Srbija odobrili značajna sredstva u cilju unapređenja zaštite kulturne baštine Republike Srbije", istakao je Savić u pisanoj izjavi nijednom rečju se ne osvrnuvši na probleme koji pritiskaju Narodno pozorište.POVEZANE VESTI
button left button right
KATEGORIJA VESTI
button left button right

Komentari

Vaš komentar je uspešno prosleđen na odobravanje.
reklama box
reklama box
reklama box
reklama box