Teatar
teatar/15.10.2018.

Promene u Narodnom pozorištu

teatar
  • Promo
Autor fotografije:
Kaleidoskop media

Narodno pozorište Beograd obavestilo je javnost da je upravnik Dejan Savić doneo odluku da prvi čovek Dramskog sektora ove kuće u narednom periodu bude Jug Radivojević (umesto Željka Hubača) a sektora Opere, sopran Jasmina Trumbetaš Petrović (umesto Janka Sinadinovića).

"Namera je da Narodno pozorište, povodom jubilarne sezone, ali i posle nje, izmeni vizuru dramskog repertoara, koji će, kao i do sada, biti okosnica umetničkog prepoznavanja nacionalne kuće. Osim ovoga, u prvi plan je izbila i potreba za većim angažovanjem dramskih umetnika, kao i drugih umetničkih stvaralaca sa stalnim angažmanom u kući. Najzad, neophodno je proširiti krug spoljnih saradnika Drame, dajući priliku i nekima koji do sada nisu dobili šansu da se pojave na scenama Pozorišta, a svojim talentom i umećem to zaslužuju.

Pred Operskim sektorom su zahtevi za popunom ansambala Hora i Orkestra, kao i zadatak postepenog podmlađivanja solističkog korpusa, uz osavremenjivanje delovanja ove umetničke grupacije nastupima na otvorenom, gostovanjima po zemlji, realizovanjem trajnih snimaka i velikih projekata, što će biti obaveze novog rukovodstva", piše u saopštenju Narodnog pozorišta.

Konstantin Kostjukov ostaje na čelu direkcije Baleta, mada i ovaj sektor očekuje ozbiljna popuna i podmlađivanje ansambla, finalizovanje dugogodišnjih aktivnosti oko rešavanja statusa profesionalnih igrača te velika premijera i niz gostovanja naredne godine.

"Uz zahvalnost na radu i angažovanju, dosadašnji direktori Željko Hubač i Janko Sinadinović vraćaju se svojim redovnim dužnostima, dramaturga i operskog prvaka u Narodnom pozorištu, ostajući u najužem umetničkom timu koji će kreirati profil Drame i Opere", zaključuje se u saopštenju za medije.

PROČITAJTE: JUG RADIVOJEVIĆ ODBIO NARODNO POZORIŠTE


PROČITAJTE I:

FASCINANTNA BIOGRAFIJA MILENE DRAVIĆ


LEGAT MILENE DRAVIĆ I DRAGANA NIKOLIĆA

PULA: IZLOŽBA FOTOGRAFIJA MILENE DRAVIĆ

POVEZANE VESTI
button left button right
KATEGORIJA VESTI
button left button right

Komentari

Vaš komentar je uspešno prosleđen na odobravanje.
reklama box
reklama box
reklama box
reklama box