Teatar
teatar/19.10.2018.

Jug Radivojević odbio Narodno pozorište

teatar
  • E-novine
Autor fotografije:
Kaleidoskop media


Reditelj Jug Radivojević poslao je otvoreno pismo Upravnom odboru Narodnog pozorišta i zatražio da ne bude imenovan na mesto direkora Drame nacionalnog teatra, umesto smenjenog Željka Hubača.

Odluka upravnika Narodnog pozorišta Dejana Savića i Upravnog odbora o Hubačevoj smeni dovela je do još jednog haosa unutar te kuće. Upravo zbog ovog događaja nezadovoljni članovi ansambla Narodnog pozorišta, istaknuti glumci i reditelji obratili su se javnosti u Medija centru.

Saopštenje Juga Radivojevića prenosimo u celosti:

"Poštovani,

Obzirom da je smena gospodina Željka Hubača izazvala oštru polarizaciju u ansamblu "Drame" a samim tim i potpuno narušila atmosferu u istoj, smatram da bi mojim dolaskom na čelo "Drame" bilo nemoguće u takvim okolnostima stvarati i sprovoditi dalje planove. Takođe, došlo je i do politizacije čitavog slučaja koji dodatno otežava ionako kompleksnu situaciju. Molim da me razrešite imenovanja na mesto direktora Drame Narodnog pozorišta, kako bi se kuća vratila svojim redovnim aktivnostima a ja na mesto reditelja Drame koje mi pripada.

S poštovanjem Jug Radivojević."

I pored pisma Juga Radivojevića na sajtu Narodnog pozorišta stoji da je on direktor Drame Nacionalnog teatra!


PROČITAJTE I: PROMENE U NARODNOM POZORIŠTU

POVEZANE VESTI
button left button right
KATEGORIJA VESTI
button left button right

Komentari

Vaš komentar je uspešno prosleđen na odobravanje.
reklama box
reklama box
reklama box
reklama box