Teatar
teatar/5.04.2024.

Vrat od stakla u čast Jagoša Markovića

teatar
  • Nenad Petrović
  • Nenad Petrović
  • Nenad Petrović
  • Nenad Petrović
Autor fotografije:

Kaleidoskop media / Foto: Nenad Petrović

 

Manifestacija „Dani Jagoša Markovića“ biće održana u Narodnom pozorištu Republike Srpske od petka 5. aprila do nedelje 7. aprila.

Mini festival „Dani Jagoša Markovića“, koji je Narodno pozorište Republike Srpske organizovalo u znak sećanja na prerano preminulog reditelja, otvoriće 5. aprila predstava Jugoslovenskog dramskog pozorišta Vrat od stakla Biljane Srbljanović, u režiji Jagoša Markovića.

Predstava, Vrat od stakla, koja je premijerno izvedena 5. oktobra 2018. godine, gostovala je u Teatru Gavella u Zagrebu (2018) i učestvovala na Međunarodnom festivalu malih scena u Rijeci (2019), Jugoslovenskom pozorišnom festivalu „Bez prevoda” u Užicu (2019), Glumačkim svečanostima „Milivoje Živanović” u Požarevcu  (2019), a izvedena je i van konkukrencije na završnoj večeri Mediteranskih pozorišnih svečanosti – Purgatorie u Centru za kulturu Tivat (2019).

Na Međunarodnom festivalu malih scena u Rijeci predstava Vrat od stakla dobila je dve nagrade: Dragan Mićanović je osvojio Nagradu „Veljko Maričić” za najbolju mušku ulogu za lik Ljube a Nagradu „Veljko Maričić” za najbolju epizodnu ulogu dobila je Vesna Trivalić za ulogu Svetlane. Nagradu na Glumačkim svečanostima „Milivoje Živanović” u Požarevcu dobila je Jelisaveta Sablić za ulogu Bogdanke.


PROČITAJTE I:

DA LI JE VEŠTAČKA INTELIGENCIJA ALATKA U SLUŽBI UMETNIKA?

GRLOM U JAGODE: OŽIVLJAVANJE VREMEPLOVA


Svi sadržaji na portalu magazina Kaleidoskop media su besplatni, a sajt se finansira isključivo donacijama čitalaca i prijatelja.

Podržite rad našeg magazina OVDE


 

 

POVEZANE VESTI
button left button right
KATEGORIJA VESTI
button left button right

Komentari

Vaš komentar je uspešno prosleđen na odobravanje.