Aktuelno
aktuelno/31.03.2020.

Kazna zbog nastupa u Utisku nedelje

aktuelno
  • Screenshot/Utisak nedelje
Autor fotografije:
Kaleidoskop media / NedeljnikPatrijarh srpski Irinej zabranio je javne nastupe svešteniku jereju Vukašinu Milićeviću, koji je i profesor Bogoslovskog fakulteta. Milićević je stavljen pod zabranu daljeg sveštenodejstva, ali i pod ingerenciju Crkvenog suda.

Kako stoji u dopisu koji je ocu Vukašinu poslao patrijarh irinej, koji mu je kao mitropolit beogradsko-karlovački i “nadležni” vladika, ocenjuje se da on na svoju ruku i bez odobrenja i blagoslova nastupa u javnosti, odnosno u štampanim i elektronskim medijima, kao i na društvenim mrežama, pri čemu iznosi stavove suprotne stavovima Svetog Arhojerejskog Sinoda i patrijarha.

Patrijarh u ovom dopisu navodi da se otac Vukašin ne libi da kritikuje zvanične stavove crkve i da “svoja umovanja i mudrovanja stavlja iznad sabornog uma Crkve”.

Zbog navodnog nepoštovanja odluka Svetog Arhijerejskog Sinoda, tokom njegovih javnih nastupa doneta je takva odluka, a njegov status stavljen je pod nadležnost Crkvenog suda Arhiepiskopije beogradsko-karlovačke.

Milićević je za magazin Nedeljnik potvrdio da je takva odluka zaista doneta i kratko je poručio da će poštovati odluku patrijarha.

Ovo je drugo gostovanje Milićevića u ovom programu – prvi put je gostovao u oktobru 2019. godine. On je i tada bio opomenut, mada samo usmeno, zbog pojavljivanja i iznetih stavova u toj emisiji, pa je pisao patrijarhu pismo u kome je obrazlagao svoje ponašanje i odluku da se pojavi u javnosti.PROČITAJTE I:

ČETIRI DECENIJE KIŠOVE GROBNICE


Svi sadržaji na portalu magazina Kaleidoskop media su besplatni, a sajt se finansira isključivo donacijama čitalaca i prijatelja.

Podržite rad našeg magazina OVDE


POVEZANE VESTI
button left button right
KATEGORIJA VESTI
button left button right

Komentari

Vaš komentar je uspešno prosleđen na odobravanje.