Aktuelno
moja-kafica
moja-kafica
aktuelno/18.06.2019.

Osnovci traže poništenje završnog ispita

aktuelno
  • Printscreen / Twitter
Autor fotografije:
Kaleidoskop media / BlicOsmaci iz nekoliko beogradskih škola okupili su se danas u 13 sati ispred Ministarstva prosvete, odakle su išli u protestnu šetnju do zgrade Vlade Srbije, a potom i do Slavije, i taj deo grada privremeno je bio blokiran.

Učenici traže ukidanje male mature i upis na osnovu uspeha iz škole, nakon što je "isplivao" test iz matematike, kao i ostavku ministra prosvete Mladena Šarčevića. Testovi za malu maturu procureli su i pre samog polaganja, zbog čega je polaganje matematike odloženo za četvrtak, te su brojni nezadovoljni osmaci u 13 časova otpočeli protest pred Ministarstvom prosvete, tražeći smenu ministra Mladena Šarčevića i ukidanje male mature.

Podsetimo, ministar prosvete Mladen Šarčević danas je potvrdio da je test "provaljen" i to da se to dogodilo u nekoj školi. Šarčević navodi da su Zavod za vrednovanje kvaliteta obrazovanja i Ministarstvo prosvete dobro uradili svoj posao, ali je "zatajilo" negde na terenu.

"Neko je otvorio rezervnu kesu sa testovima i prodao test iz matematike. Ne znamo gde se to dogodilo, ali to će da utvrdi policija. Biće smena zbog ovoga. Svi će morati policiji da pokažu rezervne kese, pa će se utvrditi gde se ovo dogodilo", rekao je Šarčević.

Nakon šetnje do zgrade Vlade, a zatim i blokade Slavije, đaci su se vratili do Ministarstva, a pošto njihov zahtev da se upišu samo na osnovu uspeha iz škole nije ispunjen, najavili su još jedan skup pred Ministarstvom za sutra u 13 sati. Đaci su uzvikivali „nećemo prijemni“ i „ostavka ministra“.

Okupljeni učenici kažu da su preko instagrama dobili poziv da dođu na protest.

POVEZANE VESTI
button left button right
KATEGORIJA VESTI
button left button right

Komentari

Vaš komentar je uspešno prosleđen na odobravanje.