Aktuelno
aktuelno/27.09.2019.

Blato za gradske funkcionere

aktuelno
  • Printscreen /Twitter
Autor fotografije:
Kaleidoskop media / DanasPredsednik opštine Stari grad Marko Bastać zatrpao je danas blatom ulaz u zgradu Gradske uprave u kojoj se održava sednica Skupštine grada, navodeći da time na simboličan način želi da skrene pažnju odbornicima vladajuće većine „kako Beograd izgleda“.

Obraćajući se novinarima ispred zgrade Gradske uprave, Bastać je „isprljanih ruku“ optužio zamenika gradonačelnika Gorana Vesića da „korupcionaškim poslovima uništava Beograd“.

„Ovim činom prosipanja blata skrećemo pažnju onima koji sede u Skupštini grada a nikada nisu izašli ni na jedno gradilište, kako danas izgleda Beograd. Ulice su raskopane, Trg Republike je propao već posle 10 dana iako je koštao deset miliona evra, invalidi ne mogu da se kreću po centru a preduzetnici hoće da zatvore radnje jer Goran Vesić uništava Beograd“, kazao je Bastać.

Govoreći o havariji magistralnog cevovoda na uglu Karnegijeve i Ulice kraljice Marije, zbog koje potrošači u centru grada nisu imali vodu par dana, Bastać je optužio Vesića da je „potopio deo grada“ ali i da „obmanjuje“ građane najavom da će im zbog problema izazvanih tim kvarom, biti umanjeni oktobarski račin za vodu za pet odsto.

„Kada se tih pet odsto preračuna, to je 15 dinara po članu domaćinstva. Toliko po Vesiću vredi to što građani u centru četiri dana nisu imali vodu“, naveo je predsednik opštine Stari grad.

Bastać je pokazao i obaveštenje koje je JKP „Beogradski vodovod i kanalizacija“ uputilo potrošačima u centru Beograda u kome se između ostalog, optužuje „prethodni gradski režim“ jer se nije bavio obnovom vodovodne mreže.

„Zamislite direktora ‘Beogradskog vodovoda i kanalizacije’ koji se bavi politikom, zamislite genijalca koji je posle pet godina shvatio da nešto nije u redu. Sve je to velika obmana Srpske napredne stranke koja na sve načine zloupotrebljava državne resurse“, dodao je Bastać.

Vesić o performansu Bastaća: Jedina politika koju Savez za Srbiju nudi građanima je blato

Zamenik gradonačelnik Beograda Goran Vesić izjavio je danas da to što su odbornici Saveza za Srbiju doneli blato pred gradski parlemant „pokazuje da je njihova jedina politika koju nude blato“.
„Dragan Đilas je poslao poruku da je njegova politika jedno obično blato i da zaista samo to nudi građanima Beograda“, rekao je Vesić novinarima u Skupštini grada.
Zamenik gradonačelnika je rekao da Đilas, dok je bio na vlasti, „nije znao da napravi kanalizaciju niti da sredi Slaviju ili bilo šta drugo“ i da zato kako je naveo, „niko i ne glasa za njega na izborima“.

Vesić je najavio da će stanovnici beogradskih naselja na levoj obali Dunava dobiti kanalizaciju o čemu skupština danas odlučuje ali i ocenio da odbornici koji su doneli blato a nisu došli na današnju sednicu gradskog parlamenta pokazuju da ih „ne interesuje život Beograđana ni razvoj Beograda“.


PROČITAJTE I:

GONDOLA UPRKOS HISTERIJI MANJINE


POVEZANE VESTI
button left button right
KATEGORIJA VESTI
button left button right

Komentari

Vaš komentar je uspešno prosleđen na odobravanje.