Vizuelne umetnosti
vizuelne umetnosti/28.08.2023.

Završen Konkurs za "Portret na ikoni"

vizuelne-umetnosti
  • Marija Vukosavljević
Autor fotografije:

Piše: Gordana Tadić

 

Konkurs za žiriranu izložbu Portret na ikoni 2023. koja će biti održana od 29. oktobra do 8. novembra 2023. u Galeriji “Kuća Đura Jakšić” je zavšen 28. avgusta. Na Konkurs je pristiglo 105 radova od 73 autora iz Srbije i regiona. 

Rezultati žiriranja radova biće poznati posle 12. septembra i objavljeni na portalu magazina za kulturu Kaleidoskop media

Izložba Portret na ikoni je autorska izložba MA slikarstva i nezavisnog kustosa Biljane Jovanović, a od ove godine se realizuje u organizaciji Kulturnog centra Kaleidoskop, uz podršku Sekretarijata za kulturu Grada Beograda. 

Ovogodišnji stručni žiri čine profesor dr Todor Mitrović, likovni umetnik, Akademija SPC za umetnosti i konservaciju, docent MA Jelena Hinić, likovni umetnik, Akademija SPC za umetnosti i konservaciju, docent MA Vladimir Karanović, likovni umetnik, Akademija SPC za umetnosti i konservaciju, Fakultet savremenih umetnosti, MA Biljana Jovanović, likovni umetnik, Vladimir Bata Kidišević, likovni umetnik, freskopisac.

Umetnički savet/žiri dodeliće po jednom autoru:

– Veliku nagradu (podrazumeva novčani iznos od 12.000 dinara).

– Pohvalu za autorski rad.

Nagrada publike će biti dodeljena nakon završenog glasanja publike prilikom zatvaranja izložbe.

Organizator izložbe Kulturni centar Kaleidoskop će kao dar nagrađenim autorima ustupiti prostor za njihovo predstavljanje na portalu magazina Kaleidoskop media – www.kaleidoskop-media.com

Svaki od nagrađenih autora će dobiti po jedan magazinski tekst uz foto-galeriju, kako bi se kroz prezentaciju svojih radova predstavili široj publici.

Svim učesnicima Konkursa želimo sreću u žiriranju radova,a sve važne informacije biće objavljene na portalu Kaleidoskop media, kao i na zvaničnim kanalima izložbe Portret na ikoni – Instagram i Facebook.


PROČITAJTE I:

PARIZ: SAVA ŠUMANOVIĆ I TAJNA POD KUPOLOM

KUPAČICE (NA PLAŽI) SAVE ŠUMANOVIĆA


Svi sadržaji na portalu magazina Kaleidoskop media su besplatni, a sajt se finansira isključivo donacijama čitalaca i prijatelja.

Podržite rad našeg magazina OVDE


 

POVEZANE VESTI
button left button right
KATEGORIJA VESTI
button left button right

Komentari

Vaš komentar je uspešno prosleđen na odobravanje.