Vizuelne umetnosti
vizuelne umetnosti/17.09.2023.

Konkurs za Zemunski likovni salon

vizuelne-umetnosti
  • Promo
Autor fotografije:

Kaleidoskop media / Foto: Promo

 

Društvo likovnih i primenjenih umetnika Zemuna raspisalo je Konkurs za 39. Zemunski salon 2023. godine "Sa zadovoljstvom", koji će biti održan u Umetničkoj galeriji Stara kapetanija od 8. do 19. novembra 2023.

Stvarate li sa zadovoljstvom, ili iz zadovoljstva? Da li je ono nužni preduslov umetničke kreacije ili njen propratni efekat, "izgovor" za neutilitarno delovanje? Da li pojam zadovoljstva poistovećujemo sa uživanjem i hedonizmom, koji potencijalno mogu umanjiti značaj umetnikovog rada? Da li nastaje kao momentalna reakcija čula ili postepeno, kroz splet misaonih igara? Da li satisfakcija raste tokom samog procesa stvaranja, ili za njom tragamo "u oku posmatrača"? Je li u pitanju ushićenje, ili olakšanje?

Poziv je upućen umetnicima koji kroz svoje prakse (bilo direktno ili na posredan način) propituju odnos stvaralaštva i zadovoljstva.

Konkurs je otvoren do 30. septembra 2023. godine za sve vizuelne umetnike koji žive i stvaraju na tertoriji Srbije. O izboru radova odlučiće Umetnički savet Društva likovnih i primenjenih umetnika Zemuna. Rezultati konkursa biće objavljeni najkasnije deset dana po zatvaranju konkursa. Kustoskinje izložbe, autorke idejne koncepcije i postavke su istoričarke umetnosti Ivana Đorđević i Sonja Beljić.

Za prijavu na konkurs potrebno je dostaviti:

- kontakt podatke
- kvalitetnu fotografiju i opis rada (naziv, tehnika, dimenzije/format, godina nastanka)
- kratku umetničku biografiju
- link ka sajtu ili profesionalnim društvenim mrežama (poželjno).

Prijave treba poslati na e-mail: kapetanija.konkursi@gmail.com sa naznakom “Za Zemunski salon”.

Kotizacija za učešće na izložbi iznosi 1.000 dinara i plaćaju je samo umetnici čiji radovi prođu na konkursu.

Radovi koji se postavljaju na zid (slike, grafike, crteži...) moraju biti opremljeni. Zbog ograničenosti prostora, nije moguće koristiti projektore za prezentovanje video radova, a skulpture i radovi koji se postavljaju na zid mogu biti maksimalne širine 120 cm.

Kako izložba teži da prikaže presek savremenog stvaralaštva, radovi ne treba da budu stariji od dve godine.

Kontakt za dodatna pitanja i nedoumice: kapetanija.konkursi@gmail.com


PROČITAJTE I:

MIĆA POPOVIĆ: SLIKARSTVO PERMANENTNE POBUNE


Svi sadržaji na portalu magazina Kaleidoskop media su besplatni, a sajt se finansira isključivo donacijama čitalaca i prijatelja.

Podržite rad našeg magazina OVDE


 

POVEZANE VESTI
button left button right
KATEGORIJA VESTI
button left button right

Komentari

Vaš komentar je uspešno prosleđen na odobravanje.