Vizuelne umetnosti
vizuelne umetnosti/19.04.2019.

Jagodina: Uskoro voštani Vučić i Dačić

vizuelne-umetnosti
  • Muzej Voštanih figura
Autor fotografije:
Kaleidoskop media


Muzej voštanih figura u Jagodini dobio je dve nove voštane figure - nekadašnjeg predsednika Egipta i jednog od osnivača Pokreta nesvrtstanih Gamala Abdela Nasera i sadašnjeg predsednika Egipta Abdela Fataha el Sisija.

Predsednik Skupštine grada Jagodine Dragan Marković Palma izjavio je da je prilikom posete guvernera Crvenog mora generala Ahmeda Abdalaha Jagodini u februaru, dogovorena izrada figura Nasera i Sisija.

"Egipat je važan faktor na Bliskom istoku i Srbija hoće da jačamo ekonomske odnose i razmenjujemo turiste. Siguran sam da će veći broj afričkih turista da dolazi u Beograd i Jagodinu. Oni će videti da Srbija nije onakva kakvom je prikazuju veliki mediji, već da je mala država koja želi da sarađuje sa celim svetom", rekao je Marković.

Marković je najavio da će u oktobru muzej dobiti još dve figure, predsednika Srbije Aleksandra Vučića i ministra spoljni poslova Ivice Dačića.

Svečanosti je prisustvovao i unuk Josipa Broza Tita i narodni poslanik Joška Broz koji je prvi put u Muzeju voštanih figura u Jagodini.

Autor figura je beogradski vajar Branislav Crvenković sa svojim timom.

Muzej voštanih figura u Jagodini, jedini u Srbiji, otvoren je 2008. godine, a u stalnoj postavci sada ima 33 voštane figure, ličnosti iz politike, istorije, nauke, crkve, književnosti, filma i sporta, od Svetog Save, do Vojislava Koštuice i Vlade Divca.

U najavi je postavljanje voštanih figura i Svetlane Ražnatović i Tošeta Proeskog.

Muzej je do sada obišlo preko 50.000 posetilaca.


PROČITAJTE I:

OPŠTINA LEBANE KUPUJE DVE KAMILE!


POVEZANE VESTI
button left button right
KATEGORIJA VESTI
button left button right

Komentari

Vaš komentar je uspešno prosleđen na odobravanje.