Teatar
teatar/26.06.2022.

Počinje nova sezona Pozorišta Teatrijum

teatar
  • Promo
Autor fotografije:

Kaleidoskop media / Foto: Promo

 

Tokom jula i avgusta na letnjoj sceni Kapetan-Mišinog zdanja biće održana nova sezona pozorišta TEATRIJUM. Otvaranje sezone zakazano je za 1. jul u 21 čas koncertom "Simfonija Orijenta". 

Planiran je bogat repertoar sa čak 80 predstava koje će se igrati svako veče od 21 čas, a 31. avgusta ovu beogradsku scenu pod vedrim nebom zatvoriće Tihomir Stanić svojom monodramom "Na Drini ćuprija". Dvorište Kapetan-Mišinog zdanja i ovog leta će biti prostor stvaralaštva za brojne renomirane pozorišne umetnike, studente umetničkih fakulteta i nezavisne pozorišne trupe. 
 
Najavljene su i četiri premijere. "Ljubavni vremeplov III" u režiji Vesne Stanković, prvi put će biti izveden pred publikom 2. jula u 21 čas; "Banović Strahinja" Borislava Mihajlovića Mihiza, u režiji Bojana Lazovića će se premijerno izvesti 3. jula; "Tesla - Svetlopis u vremenu" autora i reditelja Miroslava Benke će premijeru imati 13. jula. Dečja predstava "Koliko zrnaca do šaha?" po tekstu i u režiji Mirjane Ilić premijerno će biti izvedena 2. jula u 17 časova. Od ove godine, svakog vikenda će se igrati predstave za decu od 11 časova, a ulaz će, zahvaljujući Fondaciji Alek Kavčić biti besplatan za najmlađe gledaoce, ali i za njihove roditelje. 

Ideja o pozorištu Teatrijum pokrenuta je prošle godine, na inicijativu dramskog umetnika Tihomira Stanića, uz podršku Univerziteta u Beogradu, koji je ustupio dvorište Kapetan-Mišinog zdanja i gradske opštine Stari grad.

Karte će biti u prodaji preko interneta ili na blagajni pozorišta od 19 časova, po ceni od 1.000 dinara, dok je cena za monodrame 700 dinara. 


PROČITAJTE I:

DVE DECENIJE BEZ BATE STOJKOVIĆA

ČAROBNA MELANHOLIJA NEDE ARNERIĆ


Svi sadržaji na portalu magazina Kaleidoskop media su besplatni, a sajt se finansira isključivo donacijama čitalaca i prijatelja.

Podržite rad našeg magazina OVDE


 

POVEZANE VESTI
button left button right
KATEGORIJA VESTI
button left button right

Komentari

Vaš komentar je uspešno prosleđen na odobravanje.