Teatar
teatar/29.06.2019.

Kruševac dobio Trg glumaca

teatar
  • Prinstcreen / Twitter
Autor fotografije:

Kaleidoskop mediaSedam velikana srpskog glumišta dobilo je biste u  Kruševcu, gradu koji je srpskoj i jugoslovenskoj pozorišnoj i filmskoj umetnosti dao najveći broj legendarnih glumaca. Kruševac je dobio pravi Trg glumaca, postavljanjem biste sedam glumačkih legendi: Vlastimira Đuze Stojiljkovića, Bate Paskaljevića, Milana Puzića, Taška Načića, Radmile Savićević, Miodraga Petrovića Čkalje, Ljubinke Bobić.

“Lepo je biti Kruševljanin kada dobijamo novi Trg, gde predstavljamo biste ljudi koji su nekada bili, ali i sada su, pravi ambasadori našeg grada”, rekao je Branislav Nedić, upravnik Kruševčkog pozorišta.

“Kada pogledamo taj impozantan niz ličnosti koji su dobili dobili svoje stalno mesto, možemo reći da su to pravi čuvari našeg pozorišta i kulture Kruševca, koji će nas podsećati koliko je važno da jedan grad ima umetnost i da ima kulturu kakav ima Kruševac”, dodao je on.

U kruševačkom pozorištu su najavili da će pored sedmoro velikana, dva upravnika i osnivača pozorišta, Borisav Mihailović i Dragoslav Vasiljević – Figa uskoro dobiti biste u samoj pozorišnoj zgradi. Od 2002. godine postoje predlozi za uređenje partera kod pozorišne zgrade u Kruševcu.

U međuvremenu se razmišljalo i o bistama, spomenicima, čak u prirodnoj veličini. Jedina prava “oznaka” nekom glumcu u Kruševcu bila je sve do sada samo u Balšićevoj ulici, gde je rođen Miodrag Petrović Čkalja, i to na inicijativu stanovnika te ulice koji svakog 1. aprila, na Svetski dan šale, ostave po cvet kraj rodne kuće čuvenog komšije.


PROČITAJTE I:

UŽICE DOBIJA ARHEOLOŠKI PARK


POVEZANE VESTI
button left button right
KATEGORIJA VESTI
button left button right

Komentari

Vaš komentar je uspešno prosleđen na odobravanje.