Teatar
teatar/10.06.2019.

„Balkanski špijun“ gostuje u Zagrebu

teatar
  • Promo
Autor fotografije:
Kaleidoskop mediaPredstava „Balkanski špijun“, po tekstu Dušana Kovačevića, u režiji i dramaturgiji Tatjane Mandić Rigonat, biće izvedena 11. juna u okviru takmičarskog programa 43. festivala „Dani satire Fadila Hadžića“, na sceni pozorišta „Kerempuh“ u Zagrebu.

Na ovogodišnjoj manifestaciji, koja se održava od 1. do 18. juna, u selekciji dramaturškinje Željke Turčinović, biće izvedeno 13 predstava iz Hrvatske, Srbije, Bosne i Hercegovine i Slovenije.

Ljubomir Bandović tumači lik Ilije Čvorovića, čoveka koji živi i deluje po svom principu, a koji mu govori da je sve suprotno od onoga što izgleda da jeste, njegova supruga Danica Čvorović je Nela Mihailović, brata Đuru, odnosno sestru bliznakinju igra Dušanka Glid Stojanović, ćerku Sonju Katarina Marković, uloga podstanara Petra Jakovljevića poverena je Milutinu Miloševiću, a Radio-spikerke Vanji Milačić.

U filmskim scenama pojavljuju se Boris Komnenić, Branko Vidaković, Vjera Mujović, Olja Bećković, Aleksandra Kolarov, Dunja Kostić i Nemanja Konstantinović.
Kompozitor je Irena Popović Dragović, scenografiju je uradio Branko Hojnik, kostime Ivana Vasić, a scenski pokret Anđelija Todorović.

U predstavi sudeluju i muzičari Vladimir Gurbaj (klarinet), Elio Rigonat (gitara), Ivan Mirković (harmonika) i Relja Derbogosijan (bubanj).
POVEZANE VESTI
button left button right
KATEGORIJA VESTI
button left button right

Komentari

Vaš komentar je uspešno prosleđen na odobravanje.