Muzika
muzika/29.04.2022.

Rage Against The Machine u Zagrebu

muzika
  • Promo
Autor fotografije:

Kaleidoskop media

 

Jedan od najvažnijih bendova svih vremena, adrenalinska bomba iz Los Anđelesa, moćni Rage Against The Machine nastupiće u zagrebačkoj Areni u subotu, 17. septembra 2022. godine. Public Service Announcement, apsolutno najtraženija svetska turneja stići će tako i do naših krajeva, a kao specijalni gosti dolazi uzbudljiv hip hop duo Run The Jewels.

Zagrebački koncert biće jedini RATM datum u regiji i krugu od najmanje 400 km, uz daleko najpovoljniju cenu ulaznica u odnosu na sve druge evropske svirke. Karte su već u prodaji preko servisa Eventim.

Rage Against The Machine u svom originalnom i jedinom sastavu, Zek de la Roča, Tom Morelo, Bred Vilk i Tim Komerford, najavili su reunion turneju još 2019, nakon 11 godina pauze, i u trenutku postali najiščekivaniji muzički događaj na planeti. Nakon pomeranja uzrokovanih pandemijom službeni početak dogodiće se 9. jula, posle čega sledi prvi deo severnoameričke turneje koji završava u avgustu s pet koncerata u njujorškom Madison Square Garden-u. Na Stari kontinent grupa se seli tiokom leta, da bi u Hrvatsku po prvi put stigli u subotu, 17. septembra.

Rage Against The Machine osnovani su 1991. u Los Anđelesu i već su prvim singlom, jednom od najvećih buntovnih himni u istoriji, Killing In The Name, kao i epohalnim debitantskim albumom označili prekretnicu u muzičkoj istoriji. Njihova zapaljiva mešavina glasnih Morelovih gitara, tvrdog ritma osovine Vilk-Komerford, eksplozivnog de la Ročinog vokala i teških političkih stavova na dotad neviđen način ukrstila je hip hop i rok, dizala šaku u zrak i poručila svima kojima ide „Fuck You, I Won’t Do What You Tell Me“.

Posebnu, onu često ključnu dimenziju, davali su njihovi koncerti koji RATM svrstavaju među najbolje live bendove u istoriji. Mada diskografski relativno skromni, sa svega četiri studijska albuma, grupa je pokazala da osim prvog singla ima još puno municije, pa se tako brzo napunila i best of set lista koju će doneti u Zagreb i na kojoj će bez sumnje biti Bulls On Parade, Bombtrack, People Of The Sun, Guerilla Radio, Sleep Now In The Fire, Testify, Know Your Enemy i mnoge druge. U ovim krajevima RATM su se ukazali samo jednom, i to pre 20-tak godina u ljubljanskom Tivoliju u sklopu Battle Of Los Angeles turneje, da bi tri četvrtine benda nastupilo 2017. na Šalati kao Prophets Of Rage.

Specijalni gosti zagrebačkog koncerta su još jedno veliko muzičko ime, najbolji hip hop bend protekle decenije, sjajan duo Run The Jewels. El-P i Killer Mike dosad su objavili četiri, izuzetno hvaljena studijska albuma. Debi Run The Jewels iz 2013. osigurao im je jak underground status, no već sledeće godine naslednikom Run The Jewels 2 i megahitom Close Your Eyes (And Count To Fuck), na kojem su sarađivali sa Zekom de la Ročom, postaju planetarno traženi.

Bend je sarađivao i nastupao s mnogim muzičkim velikanima kao što su Džck Vajt, DJ Shadow, Lord i Trevis Barker (Blink 182), muzika im se može čuti u mnogim filmskim blokbasterima, ali i superpopularnim videoigrama poput Cyberpunk 2077 i Spider-man: Miles Morales. Run The Jewels gostovaće na velikoj većini koncerata Public Service Announcement turneje, pa tako i u zagrebačkoj Areni 17. septembra 2022.


PROČITAJTE I:

EXIT: MULTIMEDIJALNI PERFOMANS KONSTRAKTE


Svi sadržaji na portalu magazina Kaleidoskop media su besplatni, a sajt se finansira isključivo donacijama čitalaca i prijatelja.

Podržite rad našeg magazina OVDE


 

POVEZANE VESTI
button left button right
KATEGORIJA VESTI
button left button right

Komentari

Vaš komentar je uspešno prosleđen na odobravanje.