Muzika
muzika/7.04.2020.

Milanska katedrala: Bočeli peva na Uskrs!

muzika
  • Promo
Autor fotografije:
Kaleidoskop media / N1Italijanski tenor vanserijskog talenta Andrea Bočeli nastupiće u nedelju na katolički Uskrs u Milanskoj katedrali! Katedrala će zbog pandemije korona virusa biti prazna, a nastup će se prenositi preko Jutjuba.

"Pre nekoliko dana sam pozvao Bočelija. Odgovorio je potvrdno i sada je sasvim izvesno da će u Milanu za Uskrs u 19 časova pevati u praznoj katedrali. Boćeli će izvoditi sakralnu muziku", najavio je gradonačelnik Milana Đuzepe Sala u video poruci preko Fejsbuka.

Gradonačelnik je naglasio da Milanska katedrala mora biti prazna, ali da će direktnim prenosom Bočelijev glas čuti ceo svet.

"To neće biti koncert, pre prilika da se zajedno pomolimo": "molitva za Milano i ceo svet, suočeni sa potpuno bolnim, tužnim događajem", da pošaljemo poruku za Uskrs, "poruku ljubavi i iskupljenja", objasnio je Andrea Bočeli za dnevnik "Korijere dela sera".Ljudi će, kako je naveo, biti povezani zahvaljujući internetu, "ujedinjeni suptilnom niti, verom, koja je jača od svake prividne udaljenosti".


Italija je zemlja u kojoj je od korona virusa umrlo najviše ljudi - 16.523, dok je registrovano više od 132.000 zaraženih.

Lombardija je najteže pogodjeni region s 9.202 umrla i više od 51.000 zaraženih. U milanskoj provinciji ima 11.538 zaraženih, a u samom gradu Milanu 4.654.

POVEZANE VESTI
button left button right
KATEGORIJA VESTI
button left button right

Komentari

Vaš komentar je uspešno prosleđen na odobravanje.