Aktuelno
aktuelno/4.05.2019.

Protest u Beogradu:Formirana Slobodna zona

aktuelno
  • Lela Milivojević
Autor fotografije:
Kaleidoskop media  / Foto: Lela Milivojević/ DanasUčesnici protesta „Jedan od pet miliona“ završili su večeras protestnu šetnju oko 19.30, nakon čega su formirali takozvanu „Slobodnu zonu“ u Pionirskom parku kod Predsedništva Srbije i najavili da će svako veče čitati „slobodne vesti“.

Na protestu je večras velikim aplauzom upućena simbolična podrška vlasnici novosadskog Kanala 9 Maji Pavlović, koja štrajkuje glađu ispred sedišta REM-a kod zgrade Doma sindikata, nakon čega su prošetali pored Skupštine Srbije, pored zgrade Londona i Ulicom kralja Milana stigli do zgrade Predsedništva Srbije.

Umesto obraćanja Maje Pavlović, što je prvobitno bilo najavljeno, pročitani su njeni zahtevi.

Deo okupljenih građana i dalje se nalazi kod šatora podignutog u Pionirskom parku, zajedno sa predstavnicima opozicije.

Ispred šatora je ozvučenje a istaknuta je i parola „Počelo je“. Građani stoje ispred Predsedništva oko koje se nalazi metalna ograda.

Veliki deo parka u blizini šatora je natopljen vodom iz prskalica za polivanje koje neprekidno rade.

Predsednik opozicionog Pokreta za preokret Janko Veselinović izjavio je večeras agenciji Beta da je kod zgrade Predsedništva u Pionirskom parku otvorena „Slobodna zona“ gde je predviđeno da se svakodnevno održava neki program.

Prema njegovim rečima, tu će se održavati dnevnici „Slobodne Srbije“, razne kulturne manifestacije, konferencije za novinare i drugi sadržaji.

„Pozivam građane da nam se priključe u što većem broju“, rekao je Veselinović.

Komentarišući to što su neprekidno uključene prskalice za vodu u Pionirskom parku, on je rekao da u životu nije video da neko pokušava da otera građane sa političkog događaja na taj način.

On je dodao da su ranije korišćeni vodeni topovi, ali da tako nešto nije viđeno.

„Ovo ni Branislav Nušić ne bi mogao da opiše. Toliko je smešno da to može da padne na pamet samo Aleksandru Vučiću i Goranu Vesiću“, rekao je on.

Protest „Jedan od pet miliona“ protiv aktuelne vlasti Srpske napredne stranke počeo je večeras nešto posle 18 časova na Terazijama obraćanjem glumca Branislava Lečića.

POVEZANE VESTI
button left button right
KATEGORIJA VESTI
button left button right

Komentari

Vaš komentar je uspešno prosleđen na odobravanje.