Aktuelno
aktuelno/28.11.2019.

Mića Jovanović prodao Megatrend

aktuelno
  • Megatrend / Logo
Autor fotografije:
Kaleidoskop media / N1Vlasnik Megatrenda Mića Jovanović potvrdio je na konferenciji za novinare da je 100 odsto vlasništva preneo na nemački konzorcijum fondova koji predstavlja Dejan Đorđević.

Jovanović navodi da je ugovor o prenosu vlasništva potpisan juče i da to smatra još jednom nemačkom investicijom u Srbiju.

Odlazim sa fakulteta i biću tu samo u svojstvu savetnika. Povlačim se, neću ni da živim ovde, 19 godina imam dom na jugu Francuske, u Kanu. Ubrzo ću se preseliti u taj drugi dom, nadam se van dometa nekih finih novinara i televizijskih stanica - rekao je Jovanović, prenosi TV N1.

Mića Jovanović / Foto: Megatrend, arhiva


On je precizirao, da je posle 30 godina postojanja, taj Univerzitet prodat za 56,1 milion evra. Novi vlasnik ima obavezu i da u periodu od pet godina sukcesivno, u razvoj tog univrziteta, bude uloženo još 150 miliona evra.

Jovanović je izjavio i da mu je nuđena finansijska i moralna pomoć i podrška države, ali da nije pristao jer bi to, kako je naveo, "puklo ko bomba" i "pljuvanje bi bilo još žešće".

On je istakao da nije član Srpske napredne stranke, već je socijlista i da je "crven od glave do pete".

Jovanović je kao razlog za prodaju univerziteta naveo medijski linč i kampanju, a epilog je to što je, posle negativne hajke koja traje već pet godina, upis studenata opao za 400 odsto.

Mića Jovanović je odbio da govori za N1 u dokumentarnom filmu „Mega diplomac“, koji je emitovan na TV N1 i u kome je, kako ističu, naveden čitav niz nelogičnosti i nepravinosti u poslovanju univerziteta, kao i u sticanju najviših akademskih zvanja funkcionera na vlasti, počevši od ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića.


PROČITAJTE I:

GDE JE STUDIRAO NEBOJŠA STEFANOVIĆ?


POVEZANE VESTI
button left button right
KATEGORIJA VESTI
button left button right

Komentari

Vaš komentar je uspešno prosleđen na odobravanje.