Aktuelno
aktuelno/29.09.2019.

Kafica za Ginisa: Izazov uspeo!

aktuelno
  • Hajdi Samardžić
Autor fotografije:

Kaleidoskop media / Foto: Hajdi Samardžić

 

Ekipa portala kafica.rs postavila je danas, na Svetski dan kafe, rekord u pripremanju espreso kafe, čime su ušli u Ginisovu knjigu rekorda! Glavni i odgovorni urednik portala namenjenom kafopijama Bojan Đordjević neprekidno je pripremao espreso više od 24 časa, što je bilo više nego dovoljno da se upišu u istoriju. 

"Espresso maraton" počeo je u sobotu u podne, a tokom 24 časa je pripremljeno 2.276 doza kafe. U izazovu je potrošeno više od 20 kilograma kafe, a ceo događaj pratilo je nekoliko stotina kafopija koji su uživali u nesvakidašnjem događaju u kafeteriji „Mačka Tačka“ na Karaburmi. 

Ceo događaj sniman je u realnom vremenu kamerom, a snimak tajmera i Bojana koji sprema espreso poslužiće za verifikaciju Ginisovog rekorda. 

„Presrećni smo što smo došli u situaciju da stavimo Beograd i Srbiju na kafe mapu sveta. Espreso i kafe kultura su neizostavni deo života i ovo je naš poklon svima za Svetski dan kafe. Bilo je preteško da se ostane budan i efikasan tokom 24 časa ali je sve olakšala sjajna ekipa i naši gosti. Pozitivna energija je pobedila umor“, rekao je Đorđević, koji je najavio nove akcije. 

Uredni portala kafica.rs je tako postao prvi Beograđanin koji će biti upisan u Ginisovu knjigu rekorda. Podrsku Bojanu tokom 24 sata dali su brojni sugrađani, prijatelji, komšije, kolege i poslovni partneri. 

U okviru maratona organizovana je humanitarna akcija tokom koje je prikupljen novac za kupovinu dva inhalatora za decu obolele od cistične fibroze (sakupljeno je više od 66.000 dinara).  


PROČITAJTE I:

GINISOV REKORD: INSTAGRAM MEGAN I HARI


 

 

POVEZANE VESTI
button left button right
KATEGORIJA VESTI
button left button right

Komentari

Vaš komentar je uspešno prosleđen na odobravanje.