Vizuelne umetnosti
vizuelne umetnosti/28.10.2021.

Nagrada za konzervaciju Žužani Korhec Pap

vizuelne-umetnosti
  • Narodni muzej
Autor fotografije:

Kaleidoskop media

 

U nedelju, 31. oktobra u 13 časova u Narodnom muzeju će biti upriličena svečana dodela nagrade Milorad Medić za 2021. godinu. Nagrada Milorad Medić se za izuzetne zasluge u oblasti konzervacije i restauracije dodeljuje 19. godinu za redom na praznik Svetog Luke, zaštitnika konzervatora i restauratora, a ovogodišnja laureatkinja je dr Žužana Korhec Pap, restaurator savetnik Gradskog muzeja u Subotici.

Dr Žužana Korhec Pap gradila je svoje bogato profesionalno, stručno istraživačko iskustvo tokom dvadeset četiri godina rada na zaštiti kulturnog nasleća. U tom periodu, sazrevajući i razvijajući se od restauratora do restauratora savetnika, ostvarila je izuzetne rezultate u sferi zaštiti značajnih pokretnih kulturnuh dobara na samostalnim i timskim projektima, od lokalnog do međunarodnog značaja, kao i kroz mnogobrojne stručne radove i predavanja na domaćim i međunarodnim konferencijama.  

O visokom strpenu profesionalnosti i stručnisti pored muzejskih predemeta kojima je vraćen prvobitni sjaj svedoči i impresivna bibliografija Žužane Korhec Pap, koja, između ostalog, obuhvata jedanaest monografija i preko šezdest objavljenih radova u stručnim časopisima. Njen istraživački rad dao je značajan doprinos u domenu tehničke analize slika, posebno baroknog slikarstva, koji je krunisan odbranom doktorske teze Slikarska tehnika Sebastijana Štetnera.


PROČITAJTE I:

PRONAĐENA ŽUPSKA VENERA STARA 6.000 GODINA


Svi sadržaji na portalu magazina Kaleidoskop media su besplatni, a sajt se finansira isključivo donacijama čitalaca i prijatelja.

Podržite rad našeg magazina OVDE


 

POVEZANE VESTI
button left button right
KATEGORIJA VESTI
button left button right

Komentari

Vaš komentar je uspešno prosleđen na odobravanje.