Vizuelne umetnosti
vizuelne umetnosti/23.06.2020.

Izložba u SANU: Velikani u farmaciji

vizuelne-umetnosti
  • Promo
Autor fotografije:

Kaleidoskop mediaPrvobitno planirana za početak aprila, izložba „Velikani u farmaciji: Tražim početak, sjaj i sate stale", posvećena akademicima Stevanu Jakovljeviću i Jovanu Tucakovu biće otvorena u sredu, 1. jula, u Galeriji nauke i tehnike SANU.

Organizator je Muzej za istoriju farmacije Farmaceutskog fakulteta Univerziteta u Beogradu, a autorka izložbe Jelena Manojlović.

Akademik Stevan Jakovljević je bio čuveniji kao književnik, a samo je malobrojnima bio poznat kao prvi starešina Farmaceutskog odseka i prvi profesor botanike na Farmaciji. Iza njega je ostao značajan naučni rad, pa čak i jedna silikatna alga u svom nazivu sadrži njegovo ime.

Akademik medicinskih nauka Jovan Tucakov, osnivača Instituta „Josif Pančić" i prvi profesor farmakognozije na Farmaciji, i danas je čuven kao najbolji poznavalac lekovitog bilja u stručnom i naučnom smislu.

Na izložbi će biti izložena arhivska građa, lični predmeti, audio zapisi i fotografije iz različitih privatnih kolekcija. Namera autora izložbe je da se šira publika upozna sa velikim značajem dve izuzetne ličnosti za razvoj studija farmacije u Srbiji.


PROČITAJTE I:

ANTIBIOTSKI MAMURLUK

INSULIN - KETERING SLUŽBA ORGANIZMA


Svi sadržaji na portalu magazina Kaleidoskop media su besplatni, a sajt se finansira isključivo donacijama čitalaca i prijatelja.

Podržite rad našeg magazina OVDE


POVEZANE VESTI
button left button right
KATEGORIJA VESTI
button left button right

Komentari

Vaš komentar je uspešno prosleđen na odobravanje.