Teatar
teatar/10.12.2022.

Vesela udovica na sceni Madlenianuma

teatar
  • Zoran Škrbić
Autor fotografije:

Kaleidoskop media / Foto: Zoran Škrbić

 

Svi ljubitelji muzike Franca Lehara, razigranih valcera i numera sa crnogorskim melosom, opet mogu da uživaju u opereti "Vesela udovica", koju se u ovoj sezoni prvi put igra u ponedeljak 12. decembra u 19.30 časova na sceni Madlenianuma.

Predstava koja razgaljuje srca svih posetilaca željnih dobre zabave, humora i raskošne scenografije i kostima ponovo je na ovoj sceni. Miljenik beogradske publike, reditelj Robert Bošković, je na scenu Madlenianuma postavio predstavu koja ostavlja bez daha, znalački je uklopio hor, koji je ujedno i baletski ansambl i napravio razigranu i raskošnu predstavu gde su glumci podjednako dobri pevači, a solisti su sjajni glumci, a u koreografiji Milice Cerović svi su vrhunski igrači.

Madlenianum najavljuje vrhunsko uživanje u igri Branislave Podrumac, u naslovnoj ulozi bogate udovice Hane Glavari, oko čijeg srca i bogatstva se lome koplja, pre svega bivšeg verenika Kneza Danila (Vasa Stajkić), ali i francuske gospode Marka Živkovića, Arsenija Tubića i Milana Tubića.

Za bogatsvo je zainteresovana i država Montenegro u čijoj ambasadi se dešava radnja, kojom upravlja nadobudni baron Zeta (Žarko Stepanov), čija mlada žena Valensijen (Mina Gligorić) ne može da odoli čarima francuske gospode, kao ni neke "verne" žene konzula i savetnika ambasade. Agilni pomoćnik barona Zete - Njegoš (Đorđe Stojković) pokušava da spase Hanino bogatstvo, državu od bankrota, a neverne žene od razvoda.

Do kraja meseca od istog reditelja može se pogledati opereta Žaka Ofenbaha Pariski život, koja se igra 24. decembra.


PROČITAJTE I: 

PREMIJERNO: PARLA PIU PIANO SOPRANA TAMARE RAĐENOVIĆ


Svi sadržaji na portalu magazina Kaleidoskop media su besplatni, a sajt se finansira isključivo donacijama čitalaca i prijatelja.

Podržite rad našeg magazina OVDE


 

POVEZANE VESTI
button left button right
KATEGORIJA VESTI
button left button right

Komentari

Vaš komentar je uspešno prosleđen na odobravanje.