Teatar
moja-kafica
moja-kafica
teatar/13.06.2019.

Nenadu Jezdiću nagrada Miloš Žutić

teatar
  • Nenad Petrović
Autor fotografije:
Kaleidoskop media / Foto: Nenad PetrovićŽiri Udruženja dramskih umetnika Srbije odlučio je da nagrada „Miloš Žutić“ za najbolje glumačko ostvarenje u pozorišnoj sezoni 2017/2018 pripadne Nenadu Jezdiću za ulogu Jožefa Kantora u predstavi Kralj Betajnove Ivana Cankara, u režiji Milana Neškovića, u produkciji Jugoslovenskog dramskog pozorišta.

U konkurenciji za nagradu bila su glumačka ostvarenja premijerno izvedena od 1. jula 2017. do 30. juna 2018. godine. Za nagradu je predloženo 17 glumačkih ostvarenja, a petočlani žiri u sastavu Dragana Đukić, Branislav Zeremski, Nataša Marković, Irfan Mensur i Nebojša Milovanović, koji je bio predsednik, odluku je doneo većinom glasova.

Nagrada „Miloš Žutić“ ustanovljena je 1994. godine. Sastoji se od plakete sa likom Miloša Žutića, rad akademskog vajara Zvonka Novakovića, od unikatne diplome na pergamentu, čiji je autor akademski slikar i scenograf Geroslav Zarić, i od novčanog iznosa.

Datum svečanog uručenja Nagrade "Miloš Žutić" glumcu Nenadu Jezdiću biće naknadno utvrđen, saošteno je iz Udruženja dramskih umetnika.

Dodelu nagrade „Miloš Žutić“ pomažu Ministarstvo kulture i informisanja i Sekretarijat za kulturu Beograda.


PROČITAJTE I:

PREDSTAVA "ANTIGONA" OTVARA 28. BELEF


POVEZANE VESTI
button left button right
KATEGORIJA VESTI
button left button right

Komentari

Vaš komentar je uspešno prosleđen na odobravanje.