Teatar
teatar/26.04.2017.

"Ljubav i moda" ponovo u Beogradu

teatar
 • Promo
 • Promo
 • Promo
 • Promo
 • Promo
 • Promo
 • Promo
 • Promo
 • Promo
 • Promo
 • Promo
Autor fotografije:

Kaleidoskop media

Mjuzikl ‚‚Ljubav i moda“ biće premijerno izveden na sceni Madlenianuma u četvrtak, 27. aprila, a repriza je zakazana za dan kasnije. U pitanju je romantična komedija, čija se realizacija oslanja na mlade umetničke snage.

Tekst ove zanosne, lepršave ljubavne priče iz 1960. godine, koju upotpunjava muzika karakteristična za to vreme je, po motivima istoimenog filma napisala Staša Koprivica, a režiju potpisuje Aleksandar Nikolić.

Ljubav i moda nije samo šareni spektakl sa veselim retro pesmama. To je priča o entuzijazmu i optimizmu, podsećanje na neke osnovne etičke i emocionalne vrednosti koje su danas uglavnom u drugom planu.

Andrija Daničić, glumac, saksofonista, gitarista i producent koji sa producentskom kućom “Kako vam drago” potpisuje mjuzikl za portal Kaleiedoskop kaže da je do rada na ovom projektu došlo tako što su ga pozvale koleginice Smilja Bojković i Jasmina Ćosić koje su i došle na ideju da se zajedničkim snagama napravi mjuzikl po čuvenom domaćem filmu Ljubav i moda iz davne 1960. godine.

Ti si glumac u producentskim vodama. Čini se da je to danas veoma opravdano. Ovo je tvoj drugi samostalni projekat. Kao producent potpisuješ jednu komediju i jedan mjuzikl.

Da, ovo je, između ostalog, i moja druga uspešna  saradnja sa rediteljkom Stašom Koprivicom. Ona je po sjajnom tekstu britanskog pisca Alana Ejkborna "Upoznaj mog tatu", napravila hit predstavu, a u njoj, osim kao producent, učestvujem i kao glumac. Mjuzikl je daleko zahtevniji projekat i zato smo ovog puta ušli u koprodukciju sa teatrom Madlenianum. Staša Koprivica je napisala poptuno nov tekst po motivima filma, a potom je reditelj filma Ljubomir Radičević pročitao tekst i odobrio.

Kažemo "Ljubav i moda", a mislimo na jednu malu damu Bebu Lončar koja se vozi na skuteru kroz Beograd ili na Đuzu Stoiljkovića i pevušimo u sebi "Devojko mala...".  Projekat je zahtevao svakako veliki producentski angažman i rešavanje autorskih prava?

Preko godinu dana smo prikupljali autorska prava, pregovarali sa pozorištem, tražili sponzore i konačno smo dobili datum početka proba i premijere. Pored autorskih prava za kompozicije iz filma Darka Kraljiča i Bojana Adamiča, dobili smo na poklon autorska prava Đorđa Marjanovića i Dušana Jakšića za pesmu "Beograde, Beograde" kojom počinje predstava. U mjuziklu su dodate pesme s kraja pedesetih godina, džez šlageri Mirka Šouca.

A u mjuziklu…

Na čelu dve suparničke modne kuće posleratnog Beograda, Jugošika i Jugomode, nalaze se bivši supružnici – Direktor i Direktorka. Njihovo rivalstvo podstiče ta dva mlada i smela preduzeća da napreduju, ali i da svi zaposleni neizmerno pate zbog njihovog sukoba, borbi i smicalica. Ono što niko ne zna jeste da u osnovi tog sukoba stoji Rođak, namazani muljator spreman na sve kako bi obe firme uništio i osnovao sopstvenu – svoj jedinstveni Jugoštep.

Ono što, s druge strane, Rođak ne zna jeste da se između Sonje, Direktorkine i Direktorove kćerke, I Bore, Jugošikovog glavnog dizajnera, rađa ljubav. Taj momenat neplaniranog izliva emocija poremetiće sve planove ove dve modne kuće i svih koji tu rade, značajno će promeniti planove za konkurentske modne revije i, iznad svega, dodatno otežati Rođaku da izvrši svoj pakleni naum.

Predstava Ljubav i moda, sva u nežnim melodijama i pastelnim tonovima, osim nostalgije za nekim jednostavnijim vremenima nudi i nadu da se oni najvredniji delići tih vremena i danas mogu dotaći.

Autorski tim

Tekst je, po motivima istoimenog filma napisala Staša Koprivica

Režija: Aleksandar Nikolić

Koreografije: Anka Gaćeša, Mirela Božić Jovanović

Scenografija: Milica Stanković

Dizajn modnih haljina: Vladimir Nićiforović

Kostim: Vladimir Nićiforović, Vladana Veljković, Marija Nikolić, Maja Živković

Dizajn svetla: Srđan Jovanović

Uloge: SONJA ILIĆ – Nina Janković/Iva Stefanović

Preduzeće Jugošik

DIREKTOR – Branislav Tomašević

ROĐAK – Nebojša Milovanović

BORA – Andrija Daničić

CICA – Ana Stojanović

Preduzeće Jugomoda

DIREKTORKA – Katarina Gojković

MILAN – Stevan Piale

DRAGANA – Tamara Aleksić/Tatjana Dimitrijević

Aero klub

Glumice:

LUCIJA – Iva Stefanović/Anka Gaćeša

LJILJA – Tatjana Dimitrijević/Helena Petrović

pevači:

MIŠA – Dušan Šarenac

BLIZNAKINJE – Tijana Ranđelović, Maja Živković

Baletski ansambl: Neda Popović, Helena Petrović, Dunja Stanković, Irena Maksimović, Nemanja Pražić, Goran Vidaić,

Miloš Jadžić, Vukan Belojević, Tara Tomašević

Mjuzikl je nastao po zamisli Smilje Bojković i Jasmine Ćosić

Pročitajte još:

Gluma ima isceliteljsku moć

POVEZANE VESTI
button left button right
KATEGORIJA VESTI
button left button right

Komentari

Vaš komentar je uspešno prosleđen na odobravanje.